193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum se bat corect albusurile

Cum se bat corect albusurile

      Trimite pe mail Printeaza
Cum se bat corect albusurile
Secretul unor sufleuri sau bezele delicioase consta in albusuri batute spuma asa cum trebuie.

Atunci cand le pregatesti, de fapt, incorporezi aer in compozitie, iar aceasta isi mareste volumul de pana la opt ori.

Bine de stiut
- foloseste un bol cat mai mare, pentru ca aerul sa poata circula cat mai mult atunci cand bati albusurile;
- cu cat sunt mai proaspete ouale, cu atat se vor bate mai usor albusurile;

- ouale trebuie sa fie la temperatura camerei (lucru important pentru o aerare buna). Ouale calde se separa mai greu, asadar e mai bine sa le scoti din frigider, sa le separi atunci, apoi sa le lasi sa se incalzeasca;



- ai grija ca atunci cand bati albusurile, sa nu fie nici o picatura de grasime in ele. In caz contrar, nu vor ajunge la volumul dorit;
- din momentul in care incepi sa bati albusurile nu te mai opri decat la final;
- pe masura ce le bati, se formeaza bule mici de aer. Daca este prea mult aer in balonase, atunci compozitia va crapa.

Ustensile necesare
- ai nevoie de un bol de cupru;
- daca nu dispui de prea multe vase, foloseste unul cat mai sferic si suficient de mare;
- foloseste un tel mare din inox, cu sarme foarte subtiri si maner de lemn (nu obosesti asa repede ca atunci cand folosesti tel cu maner de metal);



- sterge ustensilele fie cu o felie de lamaie, fie cu un mix de sare si otet, ca sa fie curate;
- nici bolul, nici telul nu trebuie sa aiba vreo urma de grasime. Ca sa te asiguri de acest lucru, spala-le bine in apa cu detergent de vase, apoi clateste-le cu apa fierbinte si usuca-le. Si mai bine ar fi ca la final sa le stergi cu o felie de lamaie.

Cum se bat corect albusurile
In primele doua minute, albusurile se bat la viteza mica, ca sa se desfaca.
Cand incep sa se formeze bule, mareste viteza la mediu pentru alte cateva minute, dupa care foloseste cea mai mare viteza ca sa obtii spuma.
Poti sa bati albusurile in orice directie, dar nu prea usor si nici prea sus. In fond, telul trebuie tot timpul sa atinga albusurile pana la fundul vasului.



Nu stii cand sa te opresti din batut albusurile?
Ca sa aproximezi cand compozitia a ajuns la consistenta dorita, scoate telul din bol si invarte-l in aer.
Daca spuma sta lipita de el, inseamna ca ai terminat.
Daca albusurile sunt pentru o prajitura, sufleu sau mousse, "varfurile" spumei ar trebui sa fie moi (atunci cand bagi telul in ele, sa se lase usor).
Daca vrei sa faci bezele, caz in care pui zahar, "varfurile" trebuie sa fie ferme.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-07-26 Vizualizari: 22203


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum se bat corect albusurile, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Lemn dulce
Lemn dulce
Lemnul dulce este o planta din familia fabaceae, inrudita cu fasolea, ale carei radacini sunt comest...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Uneori e mai bine sa stai cu oile, care tac si-si cauta doar hrana si apa, sau sa stai cu cartile, care povestesc istorii de necrezut numai atunci cand omul vrea sa le asculte. Dar cand vorbesti cu oamenii, spun niste lucruri de nu stii ce sa le raspunzi"
Paulo Coelho
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro