193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum se soteaza pieptul de pui

Cum se soteaza pieptul de pui

      Trimite pe mail Printeaza
Cum se soteaza pieptul de pui
Cuvantul sotare vine din frantuzescul sauter si inseamna a sari.

Sotarea presupune gatirea unei bucati de carne intr-o cantitate mica de unt sau ulei, la foc mare, intr-o tigaie fara capac.

Sotarea este solutia perfecta ca sa-ti gatesti ceva in numai o jumatate de ora.

Pentru o mancare cat mai delicioasa, ai in vedere mai multe lucruri.

Bine de stiut
- ai nevoie de tigaie anti-aderenta;
- in functie de cata carne vrei sa gatesti, alege tigaia. Daca e prea mare vasul, atunci sucul de la friptura poate sa arda. Daca e prea mica, carnea se va gati mai degraba la aburi;
- carnea de pui se dezgheata in frigider sau in apa rece. Daca o lasi in frigider, are nevoie de 3-9 ore. Vrei sa o dezgheti in apa? Atunci pune-o mai intai intr-o punga, apoi in vas;



- daca vrei sa dezgheti carnea de pui in cuptorul cu microunde, verifica din cand in cand ca sa nu se gateasca, de fapt;
- bucatile de carne trebuie sa fie taiate la aceeasi dimensiune, ca sa se gateasca uniform;
- carnea trebuie uscata inainte de a fi gatita. Pune-o pe cateva prosoape absorbante;
- in cazul pulpelor de pui, timpul de gatire e de 14-18 minute;

Din secretele gospodinelor
- indeparteaza orice grasime de pe carne;
- ca sa gatesti foarte rapid, foloseste piept de pui fara oase si piele;
- fragezeste carnea. Pune-o intre doua pungi de plastic si bate-o cu ciocanul de snitele, ca sa ajunga la grosimea pe care o vrei. Presara apoi piper si sare si alte condimente;



- nu umple tigaia;
- soteaza. Incinge mai intai uleiul intr-o tigaie anti-aderenta, la foc mediu spre mare, dupa care pune carnea si gateste-o cate 6 minute pe fiecare parte. Ca sa stii cand e gata, infige in ea o furculita. Daca sucul rezultat este transparent, atunci ai terminat treaba;

- pregateste sosul. Scoate carnea din tigaie, toarna lichid in ea si razuieste fundul vasului ca sa desprinzi resturile (acestea dau aroma sosului). Poti folosi: bere, vin, cidru, supa (cu putina sare), dar si ceapa, usturoi, ierburi, condimente. Dupa ce ai pus condimentele si aromele, gateste cateva minute compozitia pana ajunge la consistenta pe care o vrei;
- in unele sosuri poti adauga putina smantana, la final, dupa ce ai luat tigaia de pe foc.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-07-29 Vizualizari: 2173


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum se soteaza pieptul de pui, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Piper Szechuan
Piperul Szechuan (Sichuan) isi trage numele de la o provincie din China, unde este des utilizat in b...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Cu bucataria plina saracia e vecina"
Proverbe si zicatori
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro