193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Totul despre prajitura cu morcovi

Totul despre prajitura cu morcovi

      Trimite pe mail Printeaza
Totul despre prajitura cu morcovi
In perioada medievala, intrucat zaharul era scump, pentru indulcirea prajiturilor se foloseau morcovii.

Fata de orice alta leguma, cu exceptia sfeclei rosii, morcovul contine cea mai mare cantitate de zahar.

Desi originea prajiturii cu morcovi este disputata, primele asemenea delicatese au fost servite la inceputul anilor '60, in cofetariile si restaurantele din SUA.

Bine de stiut despre prajitura cu morcovi
- in 2011 a fost votata prajitura preferata a britanicilor, in urma unui sondaj;
- merge foarte bine alaturi de un ceai servit dupa-amiaza;
- este servita cu scortisoara, nucsoara, coriandru, alte condimente etc.;
- unii bucatari afirma ca morcovul razuit trebuie lasat intai sa se scurga de zeama, apoi inclus in aluat, intrucat absoarbe din umiditatea prajiturii.

Prajitura cu morcovi se pregateste din doua compozitii: una doar din ingrediente uscate, alta doar facuta din ingrediente umede. Acesta e motivul pentru care are o consistenta mai densa decat o prajitura clasica.



De obicei, se pregateste cu unt, dar exista si o varianta de prajitura cu morcovi (de post) pentru zilele dinaintea unei sarbatori, cand nu ai voie sa consumi produse de frupt.

Reteta de prajitura cu morcovi
Ingrediente

200 gr morcovi curatati si dati pe razatoare, 3 oua, 150 gr unt topit + 2 lingurite pentru gresat, 150 gr zahar brun fin, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita nucsoara rasa, coaja rasa de la o portocala, 100 gr nuci pecan prajite + cateva grame pentru decor, 1 lingurita scortisoara, 100 gr stafide
Ingrediente pentru glazura
150 g crema de branza, 50 gr zahar brun, coaja rasa de la o 1/2 de lamaie, zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare
Incinge cuptorul la 180 grade Celsius si greseaza doua tavi.
Amesteca foarte bine ouale cu zaharul si cu untul topit pana cand compozitia aproape ca si-a dublat volumul.
Amesteca sarea cu faina, bicarbonatul si condimentele, apoi pune treptat compozitia obtinuta peste cea lichida.
Adauga restul ingredientelor.
Imparte compozitia rezultata in doua, pune-o in tavi si da la cuptor pentru o jumatate de ora sau pana cand trece testul scobitorii.
Lasa prajitura sa se raceasca in tavi.



Intre timp, mixeaza ingredientele pentru topping si da-le la frigider.
Cand prajitura e suficient de rece, scoate-o din tavi.
Acopera jumatate din ea cu jumatate din crema, pune deasupra cealalta jumatate de prajitura, dupa care glazura ramasa si presara restul de nuci pecan.
Optional, in prajitura cu morcovi poti adauga: stafide, nuca de cocos si ananas.
Se serveste fie simpla, fie cu zahar pudra, nuci obisnuite, martipan etc.

Merita incercata si reteta de prajitura de morcovi cu stafide.
Gustul dulce al legumei, in combinatie cu cel dulce-acrisor al stafidelor, face ca desertul sa fie cu adevarat interesant.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-07-31 Vizualizari: 3279


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Totul despre prajitura cu morcovi, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Chana dal
Dal este un fel de mancare specific Indiei si zonelor invecinate, care se realizeaza din legume boab...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nu exista dragoste mai sincera decat dragostea pentru mancare"
George Bernard Shaw
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro