193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit fasii de carne

Sfaturi pentru gatit fasii de carne

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit fasii de carne
Atunci cand pregatesti un sandvis sau o salata, cel mai usor este sa folosesti fasii de carne, nu bucati intregi.

Ca sa maruntesti un piept de pui sau muschiul de porc / de vita, ai doua variante: fie intrebuintezi robotul de bucatarie, fie folosesti doua furculite.

In primul caz, ai nevoie de lama care feliaza, nu de cea care razuieste.
Trebuie sa fii atent, insa, sa nu apesi pe capac, ca sa nu obtii felii, ci fasii.

In al doilea caz, infige doua furculite in carne.
Cu una tii bucata, iar cu cealalta tragi usor in partea opusa.

Sfaturile gospodinelor
1. Gateste carnea in functie de tipul ei si de reteta pentru care o vei folosi.
Carnea de pasare poate fi pregatita in mai multe feluri. Important este sa fie suficient de moale pentru a ajunge fasii.
Cel mai usor e sa obtii fasii prin afumarea carnii ori fierberea inabusita.
Carnea de vita / de porc mai moale trebuie gatita la temperatura mare (sotare, grill).
Partile mai tari au nevoie de temperatura mica (afumare, fierbere inabusita), intrucat contin foarte multe fibre.



2. Lasa carnea sa se raceasca dupa ce ai gatit-o, ca sa fie patrunsa mai bine de sucul propriu. In caz contrar, se va usca.
Carnea fiarta inabusit trebuie lasata in apa in care a fost gatita.
3. Pune carnea intr-o farfurie si fa-o fasii cu ajutorul a doua furculite.
4. Dupa ce ai facut-o fasii, poti sa o servesti sau sa continui sa o gatesti.

Depozitare
Pune fasiile de carne care ti-au ramas in cutii inchise etans, cu zeama in care au fost gatite, ca sa nu se usuce.
In frigider rezista pana la 3 zile, iar in congelator pana la 3 luni.
Poti sa le dezgheti fie in frigider, fie in cuptorul cu microunde.



Sfaturi pentru pregatit carnea
- pieptul de vita trebuie gatit mult timp, la temperatura redusa;
- carnea de vita e bine sa fie stropita cu supa de vita, apoi gatita cu putina ceapa si cu usturoi, tot la foc redus, mai mult timp;
- carnea de porc trebuie curatata de grasime, apoi stropita cu supa de pui si gatita la foc redus.

Ce gatim cu fasii de carne
Taco
Gateste carne de vita sau de porc cu sos salsa, apoi pune umplutura intr-o foaie de tortilla si ruleaz-o.
Ca topping poti folosi: salata verde, masline, rosii, branza, avocado.

Sandvis
Gateste carnea cu sosul preferat de gratar, apoi pregateste un sandvis cu paine prajita.

Salata
Amesteca piept de pui cu fasole negre, salsa, porumb, rosii, salata verde, avocado, ceapa verde etc.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-07-31 Vizualizari: 1732


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit fasii de carne, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Martipan
Martipan
Martipanul nu este un condiment propriu-zis ci o pasta preparata din praf de migdale amestecat cu za...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Foamea-i cel mai bun bucatar"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro