193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum gatim cu ierburi aromatice proaspete

Cum gatim cu ierburi aromatice proaspete

      Trimite pe mail Printeaza
Cum gatim cu ierburi aromatice proaspete
Din nici o mancare nu trebuie sa lipseasca ierburile aromatice.

In ciuda anumitor ingrediente pe care le folosesti, daca nu pui si niste ierburi aromatice, preparatele nu vor avea acelasi gust deosebit.

Iata cateva informatii esentiale despre acestea:

Selectie si depozitare
- alege plantele care nu au frunze patate si care arata cat mai proaspat;
- cumpara / culege atat cat ai nevoie, pentru ca nu au o durata de viata mare;
- ca sa le pui in frigider, taie cativa centimetri din codita lor, apoi pune-le intr-un borcan mic, in apa, si acopera-l cu o punga;



- poti sa pui ierburile chiar si in congelator. Dupa ce le cureti, le speli si se scurgi de apa, pune-le intr-o forma de cuburi de gheata, toarna peste ele ulei de masline si baga-le in congelator;
- busuiocul este mai bine sa il tii la temperatura camerei. Daca il bagi in frigider, il scoti, apoi il pui inapoi la rece, foarte posibil sa se innegreasca;
- ca sa maruntesti mai multe odata, foloseste o foarfeca speciala.

Curatare
- clateste ierburile sub un jet de apa rece;
- plantele spalate trebuie puse pe prosoape absorbante sau intr-o strecuratoare;
- dupa ce le-ai spalat, prinde-le de tulpina cu o mana, iar cu cealalta indeparteaza frunzulitele;



Bine de stiut
- daca vrei sa inlocuiesti o lingurita de ierburi aromatice uscate cu ceva proaspat, atunci pune o lingura de ierburi abia cumparate din piata;
- ierburile aromatice uscate se pun in mancare la inceput, pentru ca preparatul sa absoarba din aroma;
- daca vrei ierburi uscate, cumpara cateva mai proaspete din piata, apoi depoziteaza-le intr-un saculet, intr-un loc uscat.

Idei de gatit cu ierburi aromatice proaspete
- pune patrunjel in omleta, paste ori supa de legume;
- amesteca broccoli facut la aburi cu sparanghel si unt topit si presara cimbru;
- presara coriandru inainte de servire pe chili, in supa, pe tortilla etc.;
- arpagicul merge cu omleta si cartofi;



- serveste friptura cu un mix de usturoi maruntit cu rozmarin, piper, sare si ulei de masline;
- amesteca niste capsuni feliate cu frunze de menta si o lingura de zahar;
- mararul se foloseste pentru pus muraturi, dar si in omlete, dressinguri si mancaruri cu peste;

- maghiranul da aroma fripturilor;
- menta poate fi combinata atat cu mancaruri, cat si cu bauturi;
- oregano se pune in paste si pizza;
- tarhonul se presara in gazpacho etc.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-08-05 Vizualizari: 1708


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum gatim cu ierburi aromatice proaspete, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Herbes de Provence
Originare din Franta, asa cum ne indica si denumirea lor, Herbes de Provence sunt un amestec util de...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"La mancare lup si la treaba iepure"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro