193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Istoria absintului

Istoria absintului

      Trimite pe mail Printeaza
Istoria absintului
Ce este absintul?
In primul rand, ne este cunoscut mai ales pentru faptul ca e o bautura alcoolica interzisa in multe locuri.

Absintul este preparat din frunzele si florile de Artemisia absinthium si o serie de ierburi, cum ar fi: anason, fenicul, isop, coriandru, ienupar, nucsoara, alte plante montane etc.

Se crede ca astazi exista cam 50 de nume de bauturi Absint, produse in special in Elvetia, Franta, Cehia si Spania.
Retetele existente variaza in functie de producator si de tara.

Avand in vedere evolutia de pana acum, se poate spune ca sunt 5 feluri de absint: obisnuit (45-50% alcool), demi-fin, fin, superior si Suisse (desi poarta acest nume, nu inseamna ca provine din Elvetia. Pur si simplu, asa se numeste sortimentul, care are 68-72% alcool).

Acestea tipuri sunt stabilite, asadar, in functie de cantitatea de alcool. Absintul superior si cel Suisse sunt intotdeauna colorate natural si distilate.
Tipurile cu mai putin alcool sunt colorate artificial si facute din extracte de ulei.

Cum arata absintul?
De obicei, este verde (cateva sortimente elvetiene sunt transparente).
Cel mai bun absint este preparat din ingrediente exclusiv naturale, fara nici un fel de colorant adaugat. Verdele e obtinut din clorofila din plante.
Datorita culorii, i se mai spune Zana Verde (Green Fairy).



Cum se prepara si se serveste absintul?
Mai intai ierburile sunt lasate la macerat.
Apoi, in urma unor procedee, lichidul obtinut se toarna intr-un pahar.
Se asaza o lingurita de absint pe gura paharului, iar in ea se pune un cub de zahar.
La final se picura peste zahar, dintr-un bol, apa racita in prealabil cu gheata.
Aceasta este, de altfel, si metoda aplicata initial pentru obtinerea bauturii.
Apa nu se toarna efectiv, ci se picura, pentru ca zaharul sa se dizolve.
Absintul poate fi depozitat intr-un loc racoros, uscat si la temperatura camerei, departe de caldura si de lumina.



Istoria absintului
Absintul este de origine elvetiana, el provenind din regiunea Val-de-Travers.
Si-a castigat reputatia spre sfarsitul secolului al XIX-lea, cand a inceput sa fie bautura preferata a intelectualilor, artistilor, scriitorilor etc. Pentru acestia nu era o simpla bautura, ci o eticheta, s-ar putea spune, a vietii boeme.
Mai apoi a ajuns si pe taram american, in special in New Orleans.
Conform unei statistici, se pare ca, la sfarsitul anului 1900, in Franta se bausera mai mult de 2 milioane de litri de absint, iar in 1910 se atinsese cifra de 36 de milioane de litri.
Pentru ca, adesea, pe lista de ingrediente se regasea sulfura, a ajuns sa fie interzis in multe tari europene si chiar si in Statele Unite ale Americii.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-08-07 Vizualizari: 3324


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Istoria absintului, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Herbes de Provence
Originare din Franta, asa cum ne indica si denumirea lor, Herbes de Provence sunt un amestec util de...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Femeia e ca inghetata: daca nu o mananci repede, se topeste"
Bisanne de Soleil
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro