193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» 5 tipuri de mic dejun

5 tipuri de mic dejun

      Trimite pe mail Printeaza
5 tipuri de mic dejun
De cate ori nu s-a intamplat ca bunicele noastre sa ne trezeasca dimineata cu o masa copioasa, spunandu-ne sa mancam totul din farfurie, ca sa avem energie intreaga zi?

Branza, lapte, carne, oua jumari sau ochiuri, legume proaspete, poate si un fruct... Cam asa era micul dejun din copilarie.
Uneori nu ni-l inchipuim altfel, si totusi exista mai multe tipuri de mic dejun.

1. Mic dejun evreiesc
- isi are originea in kibbutz, iar acum este foarte cerut in majoritatea hotelurilor din Israel;
- niciodata nu include sunca sau bacon, deoarece, in conformitate cu regulile alimentare Kashrut, carnea si produsele lactate nu sunt servite niciodata impreuna la o masa;
- e format din lactate (multe tipuri de branza), peste (hering, sardine, somon);
- preparatele cu oua sunt aproape universale (shakshouka – oua posate cu sos de rosii);
- alte mancaruri: hummus, tehina, salata evreiasca, baba ganoush, labaneh (iaurt strecurat);
- meniul e completat cu ardei verde, castraveti, ridiche, rosii, ceapa, morcovi, produse de panificatie, cafea, ceai, sucuri.



2. Mic dejun de noapte
- e denumirea generica pentru masa servita in unele universitati sau colegii americane;
- se serveste ca un fel de pauza de studiu inainte sau dupa examenele finale;
- La Universitatea Virginia de Vest se serveste in intervalul 00.00 – 2.00, joi, vineri si sambata;
- la Colegiul Hampshire, tinerii primesc produse de patiserie si clatite cu ciocolata.



3. Mic dejun tarziu / brunch
- e servit intre micul dejun obisnuit si pranz, putand sa le inlocuiasca pe ambele;
- in unele hosteluri sau colegii, se serveste mai ales duminica si de sarbatori;
- consta intr-un bufet suedez. Poti manca: oua, sunca, bacon, carnaciori, clatite, fructe etc.;
- restaurantele si hotelurile din SUA, spre exemplu, prepara brunch-uri pentru ocazii speciale (Ziua Indragostitilor, Pasti, Ziua Mamei etc.)
- in Canada e servit cu precadere duminica, cand se strange familia laolalta sau cand vin prietenii in vizita.



4. Mic dejun chinezesc (dim sum)
- face referire la mancarea cantoneza servita traditional in farfurii sau cosuri mici;
- in unele restaurante, clientilor li se aduce la masa micul dejun, iar ei isi aleg preparatele;
- evident, este insotit de ceai;
- nu lipseste orezul;
- sunt si variante pentru vegetarieni;
- consta in: legume verzi la aburi, carne fripta, pasat de ovaz etc.;
- portiile sunt, de obicei, mici.



5. Mic dejun cu sampanie
- e un concept nou, introdus in unele tari;
- nu poate fi considerat neaparat ca avand acelasi rol cu micul dejun pe care il stim noi;
- se serveste dimineata devreme sau chiar la rasaritul soarelui;
- consta in alimente scumpe, cum ar fi: caviar, somon, produse de patiserie, ciocolata, asadar alimente care nu sunt servite in mod normal la prima masa a zilei;
- preparatele sunt servite nu in farfurii, ci in cosuri;
- poate fi o parte dintr-un tur sau croaziera, luna de miere etc.



Foto: Wikipedia





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-08-12 Vizualizari: 5637


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 5 tipuri de mic dejun, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Seminte de Nigella
Nigella este o familie de plante originare din Europa de Sud, nordul Africii si Asia de S-E, iar fru...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Instruirea mintii este la fel de necesara ca hrana pentru corp"
Cicero
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro