193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru facut unt de casa

Sfaturi pentru facut unt de casa

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru facut unt de casa
Ai batut vreodata frisca prea mult? Inseamna ca ai fost foarte aproape sa faci unt...

Prin urmare, cand ai mai multa smantana si nu stii ce sa faci cu ea, transform-o in unt de casa.

Nu este neaparat mai economic decat sa cumperi unt, dar e o metoda usoara, care merita incercata.

Iata care sunt pasii pentru a obtine imediat unt de casa aromat dupa bunul plac:

1. Spala si usuca bolul de la robotul de bucatarie sau de la blender.
Poti sa-l si racesti putin.

2. Scoate smantana din frigider si las-o sa ajunga la temperatura camerei.
Poate sa stea fie in recipientul ei, fie intr-un bol mai mare.
Ai grija, insa, sa fie smantana de calitate superioara, ca sa-ti iasa un unt cat mai bun.



3. Pune smantana si sare in robotul de bucatarie.
Adauga si alte ingrediente, dupa gust, cum ar fi: patrunjel, usturoi, pudra de curry, chimen...
Ai grija sa nu umpli bolul.

4. Mixeaza smantana la viteza mica, de preferinta.
Cel mai indicat este sa folosesti palete de plastic.
Cam in 2-3 minute ar trebui sa fie gata, dar cel mai bine te convingi gustand putin.
Daca pare mai degraba frisca, mai mixeaza vreo 2 minute.



5. Scurge zerul.
Poti face acest lucru prin doua metode:
a) Pui untul intr-o panza de tifon si strangi ca sa se scurga lichidul. In caz contrar, risti ca untul sa devina ranced.
b) Speli untul. Il pui in blender, cu niste apa rece, si mixezi cateva secunde, dupa care scurgi apa. Daca lichidul nu este inca limpede, mai mixeaza untul inca o data cu apa. Ai eliminat tot zerul in momentul in care apa pe care o arunci e curata.

6. Pune untul intr-o cutie si tine-l in frigider.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-08-12 Vizualizari: 2014


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru facut unt de casa, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
La masa oferiti alternativ cosuri cu paine alba, dar si paine integrala/de secara.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Ienibahar
Ienibahar
Ienibaharul este un print al condimentelor gratie gustului sau deosebit care parca ar insuma pe acel...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Legile lui Murphy despre razboi: Poti sa te plangi cat vrei in legatura cu portiile de mancare, dar tine minte, s-ar putea sa fie ultima ta masa, asa ca mai bine bucuta-te de ea"
Edward A. Murphy
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro