193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit sos de rosii

Sfaturi pentru gatit sos de rosii

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit sos de rosii
Intotdeauna va avea un gust mai bun mancarea servita cu sos de rosii facut in casa, nu cumparat.

In plus, nu trebuie sa fii un bucatar desavarsit ca sa pregatesti cateva linguri de sos pentru o portie de paste ori pizza.

Ai nevoie doar de cateva ingrediente si de putina rabdare.

Bine de stiut
- cumpara rosii de calitate superioara. Alege-le pe cele care nu au pete, zgarieturi sau chiar urme de mucegai;
- poti cumpara cumpara diverse sortimente de rosii, cum ar fi portocalii, galbene si chiar verzi. Depinde ce gasesti in piata. Important este ca toate au savoare;
- poti da o nota de prospetime sosului, adaugand niste busuioc, oregano, patrunjel, cimbru;
- la fel de bine poti pune in sos si morcov sau telina;
- sosul se face la foc mic, ca sa nu se arda;



- arareori, trebuie sa invarti in sos cu o lingura de lemn;
- ca sa fie mai gros, tine sosul pe foc cam o ora (abia dupa vreo 10 minute de fiert, rosiile incep sa elibereze acid);
- nu acoperi oala in care fierbe sosul ca sa nu-si piarda aroma;
- piperul si sarea se pun la sfarsit;
- atunci cand pui piperul si sarea, poti adauga si foarte putin ulei de masline extra-virgin.

Pasi pentru pregatit sos de rosii
1. Toaca marunt o ceapa mica si pune-o in putin ulei de masline incins.
Se crede ca ceapa echilibreaza aciditatea naturala a rosiilor.

2. Cand incepe sa se coloreze ceapa, adauga un catel de usturoi maruntit. Ai grija ca focul sa nu fie puternic.
Nu rumeni prea tare usturoiul inainte de a pune rosiile, ca sa nu aiba un gust usor amar dupa aceea.



3. Dupa 1-2 minute pune rosiile taiate bucatele.
Ca sa rezulte un sos cat mai fin, multi bucatari prefera mai intai sa opareasca rosiile, ca sa le curete de pielita, apoi sa le puna peste ceapa si usturoiul calite.

4. Adauga o lingurita de zahar, putin otet de vin alb, piper si sare.

5. Amesteca usor, apoi pune cam 140 ml de apa. Lasa sa fiarba la foc mic in jur de o ora.
Daca mai trebuie, ca sa nu fie sosul prea uscat, mai poti turna niste apa sau chiar supa de legume.
La final, sosul tau de rosii va fi gros si va avea savoare.

6. Ierburile aromatice se pot pune maruntite sau date mai intai prin blender.

Sosul de rosii obtinut poate fi folosit pentru paste sau pizza. Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi scurge-le de apa, pune-le intr-o farfurie, adauga sosul de rosii si presara parmezan ras.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-08-14 Vizualizari: 1868


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit sos de rosii, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Apelati la scortisoara si nucsoara pentru a recrea atmosfera de sarbatori.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Usturoiul salbatic
Usturoiul salbatic sau leurda creste in zonele paduroase, cu umiditate ridicata si degaja un miros a...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Femeia este o mancare pentru zei, gatita de diavoli"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro