193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit chiftelute

Sfaturi pentru gatit chiftelute

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit chiftelute
Pentru un pranz delicios, un sandvis de luat la scoala sau serviciu ori pentru servit rapid niste spaghete, chiftelutele sunt numai bune.

Daca ai toate ingredientele in casa, in maximum jumatate de ora le-ai si pus in farfurie.
Esti incepator in ale gatitului? Nici o problema!
Urmeaza aceste sfaturi si sigur vei avea o mancare gustoasa.

Sfaturi pentru gatit chiftelute
- este indicat sa aiba destul de multa grasime, pentru ca chiftelutele sa nu fie uscate;
- unii bucatari recomanda doar carne de porc, altii de vita ori de vitel. Ideea este ca, odata prajite, chiftelutele facute cu carne de vita au gust de grasime, iar cele din carne de vitel isi cam pierd din totalitate. De aceea, este mai bine sa folosesti un mix de carne tocata;

- odata aleasa carnea, urmeaza pregatirea compozitiei. Secretul unor chiftele pregatite bine consta in amestecarea carnii cu firimituri de paine inmuiate in lapte;
- poti pune si oua, dar iti va fi mai greu cand va trebui sa modelezi chiftelele;
- daca folosesti carne de porc, poti adauga seminte de fenicul;



- usturoiul pare sa nu fie chiar indicat, desi unele gospodine il pun. In momentul in care chiftelele se prajesc, ar putea sa le dea un usor gust amarui;
- unii bucatari rumenesc chiftelutele in tigaie, apoi le coc in sos de tomate, la cuptor. Altii, pur si simplu, adauga sosul in tigaie, peste chiftele, si lasa sa fiarba la foc mic.

Cum se fac chiftelutele
Ingrediente

300 gr carne tocata de vita, 200 gr carne tocata de porc, 1 felie de paina alba fara coaja, 1 lingura de patrunjel tocat marunt, 6 linguri de lapte, 1 ceapa tocata marunt, 3 lingurite de seminte de fenicul prajite, ulei de masline

Mod de preparare
Lasa painea la inmuiat in lapte cam 10 minute.
In acest timp, amesteca restul de ingrediente, cu exceptia uleiului de masline, intr-un bol mare, cu ajutorul mainilor.
Marunteste foarte bine painea, pune-o in bol si omogenizeaza.
Modeleaza chiftelutele in palma si pune-le pe un platou.
Cu cat le vei face mai mici, cu atat se vor praji mai repede.



Dupa ce ai terminat, incinge o lingura de ulei de masline intr-o tigaie medie.
Ca sa vezi daca e suficient de fierbinte, ia putin din compozitie si pune in recipient.
Incepe sa sfaraie si simti o aroma placuta? Atunci e numai bun.
Pune cateva chiftelute la prajit.
Cand s-au rumenit pe o parte, intoarce-le pe partea cealalta.
Serveste chiftelele cu sos de tomate, spaghete sau cartofi sotati.

Daca vrei sa le faci in tigaie, cu sos, dupa ce s-au rumenit, da foc spre mai mic, apoi pune rosiile tocate si lasa sa fiarba cam 15-20 de minute, pana cand nu vor mai fi rozalii in mijloc.
De data aceasta, nu trebuie sa le amesteci, ci doar sa le lasi asa.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-08-16 Vizualizari: 4035


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit chiftelute, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii Jalapeno
Cunoscuti in varianta lor uscata si sub denumirea de ardei iuti chipotle, ardeii Jalapeno sunt origi...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Impedimentul reformei, oamenii ti-au pastrat vechile structuri mentale, printre care, si pofta de mancare"
Valeriu Butulescu
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro