193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru dezosat peste

Sfaturi pentru dezosat peste

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru dezosat peste
Inainte sa-l prajesti ori sa-l gatesti la cuptor, pestele trebuie dezosat.
Se poate face acest lucru si dupa ce l-ai gatit, dar este indicat sa indepartezi oasele inainte pentru ca mesenii sa nu aiba probleme cu ele.

Ca sa dezosezi un peste, iti trebuie: o suprafata curata pe care sa lucrezi, un cutit ascutit, cu margine lata, si un clestisor sau o penseta.

Daca vrei sa faci file un peste mai mare, in special unul plat, taie-l astfel incat sa-ti fie usor sa indepartezi oasele de carne.
Pestele mic poate fi dezosat fara sa fie taiat, astfel incat sa-l poti face umplut la cuptor.

In functie de preferinte, capul si coada pot fi pastrate intregi (la hering, macrou, pastrav etc. e mai usor sa gatesti pestele intreg).



Cum sa dezosezi un peste prin burta
Aceasta metoda e folosita atunci cand vrei sa faci peste umplut, dar sa indepartezi coada si capul.
1. Curata pestele, apoi spala-l si clateste-l.
2. Pune-l pe masa si indeparteaza capul, coada si inotatoarele. Ca sa tai capul, baga cutitul in peste imediat dupa branhii.
3. Deschide pestele ca si cum ar fi o carte si pune-l pe masa cu partea taiata in jos.
4. Apasa cu degetele de-a lungul coloanei vertebrale, pentru a o disloca.
5. Intoarce pestele. Baga cutitul de o parte a coloanei, imediat dupa oase, si incepe sa tai spre exterior, iar cu cealalta tine bine pestele. Tine cutitul paralel cu masa, taind pe sub oase.
6. Odata ce oasele si coloana sunt indepartate, verifica sa vezi daca au mai ramas oase. In cazul in care mai sunt, scoate-le cu ajutorul clestisorului sau cu penseta.
7. Clateste pestele sub un jet de apa rece, apoi usuca-l cu prosoape absorbante de bucatarie.
8. La final, da pestelui forma originala si umple-l cu o compozitie pregatita dinainte.



Cum sa dezosezi un peste prin spate
1. Curata pestele, clateste-l si pune-l pe masa, pe o parte.
2. Introdu cutitul imediat sub o branhie si taie capul pe jumatate. Cand simti ca ai ajuns la coloana, indreapta-te cu cutitul spre coada, avand grija sa tai foarte aproape de coloana. Trebuie sa simti cum cutitul patrunde oasele. De altfel, se si aude cum sunt taiate.
3. Procedeaza la fel si pe partea cealalta. Acum, pe masa ai doua fileuri si capul cu coloana.
4. Foloseste clestisorul ca sa scoti bucatelele ramase. Daca au ramas mai multe oase, introdu cu grija cutitul sub ele, apoi incepe sa tai parallel cu masa. Astfel, vei indeparta membrana alba de deasupra.
5. Clateste pestele.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-08-19 Vizualizari: 11811


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru dezosat peste, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Herbes de Provence
Originare din Franta, asa cum ne indica si denumirea lor, Herbes de Provence sunt un amestec util de...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ce este omul, cand folosinta timpului sau, sunt numai somn si mancare,o vita si nimic mai mult"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro