193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Cum trebuie transportate alimentele la drum lung

Cum trebuie transportate alimentele la drum lung

      Trimite pe mail Printeaza
Cum trebuie transportate alimentele la drum lung
Te pregatesti de un drum mai lung si vrei sa iei mancare cu tine?
Sau poate esti tentat sa mergi cu cortul?

Atunci trebuie sa respecti cateva reguli de baza in ceea ce priveste transportul alimentelor.

1. Spala-te bine pe maini si asigura-te ca si ustensilele de bucatarie sunt curate, inainte de a incepe sa gatesti sau sa impachetezi.

2. Cumpara pungi care se inchid etans si 2-3 genti izoterme.

3. Alimentele se marineaza in frigider. Niciodata pe masa din bucatarie!
Daca vrei sa folosesti marinata ca sos, pastreaza o portie separat, inainte de a pune carnea in ea.
Nu folosi marinata si a doua oara.



4. Impacheteaza alimentele foarte bine inainte de a porni la drum.
Foloseste pungi sau cutii suficient de incapatoare.
Ca sa nu te incurci, lipeste pe fiecare o hartiuta pe care sa notezi continutul lor.

5. Vrei sa faci un gratar?
Atunci cumpara carnea inghetata, ca sa nu aiba timp sa se incalzeasca pe drum.
Evident ca, odata decongelata, nu ai voie sa o recongelezi, asa ca trebuie sa gasesti alta modalitate de a-i mentine temperatura cat mai scazuta.
Spre exemplu, fa o oprire pe drum si cumpara niste cuburi de gheata.



6. Fructele si legumele proaspete trebuie sa fie clatite sub un jet de apa rece inainte de a fi puse in lada frigorifica, inclusiv cele a caror coaja o arunci.
Apoi, usuca-le cu un prosop absorbant de bucatarie.

7. Alege sa iei cu tine alimente care nu au neaparata nevoie de frigider, cum ar fi: batoane, paine, briose, conserve, borcane.

8. Toate alimentele perisabile au nevoie de temperatura corecta.
Mancarea rece trebuie tinuta la vreo 8 grade Celsius sau chiar mai jos, dar nu mai mult de 4 ore. Odata ce a expirat timpul, arunca-le!
Carnea si fructele de mare, spre exemplu, trebuie impachetate cat inca sunt inghetate, ca sa stea mai mult timp reci.

9. Vrei sa iei mancare gatita?
Depoziteaz-o in frigider, pe raftul cel mai aproape de congelator, pana inainte sa pleci.
Atunci transfer-o intr-o cutie rece, poate chiar impachetata in niste gheata.

10. Daca mergi cu masina, mai ales pe timp de canicula, deschide usile inainte de a pleca, ca sa iasa caldura din interior.
Pune mancarea in cel mai racoros loc si, daca ai, da drumul aerului conditionat.

11. Organizeaza-ti spatiul de depozitare a alimentelor din masina.
Bauturile trebuie puse intr-un recipient, iar alimentele in altul.
Astfel, de fiecare data cand vei lua o sticla de suc, spre exemplu, nu vei deschide si inchide cutia cu mancare, deci aceasta nu va fi expusa temperaturii exterioare.



12. Daca ai de gand sa mergi la drum lung, poate ar fi mai bine ca alimentele perisabile sa le cumperi de pe traseu.
Asigura-te ca ai la tine suficiente pungi, poate si o cutie rece.
Daca la destinatie gasesti un frigider, pune in el mancarea imediat ce ai ajuns, chiar inainte de a despacheta bagajele.

13. Limiteaza-te sa deschizi cutiile cat mai rar cu putinta, ca sa fie reci mai mult timp.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-08-23 Vizualizari: 7680


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum trebuie transportate alimentele la drum lung, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Maioneza
Maioneza este un condiment obtinut din ulei vegetal, galbenus de ou si otet sau zeama de lamaie. Are...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ca sa faci o placinta cu mere din nimic, trebuie ca mai intai sa creezi universul"
Carl Sagan
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro