193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum faci sa nu se lipeasca prajitura de tava

Cum faci sa nu se lipeasca prajitura de tava

      Trimite pe mail Printeaza
Cum faci sa nu se lipeasca prajitura de tava
Uneori, pana si celei mai pricepute gospodine i se intampla ca blatul prajiturii sa se lipeasca de tava.

In anumite situatii, cauza o reprezinta cantitatea mare de zahar din compozitie, care se caramelizeaza la temperatura ridicata si, implicit, devine lipicioasa.

In alte cazuri, e vorba de pregatirea propriu-zisa a tavii.

Iata cum sa procedezi ca sa nu mai ai surprize neplacute cand vrei sa faci tort:
1. Greseaza tava si presara faina in ea.
2. Greseaza tava, presara faina si tapeteaz-o cu hartie de copt / cerata.
3. Foloseste folie de aluminiu.

1. Greseaza tava si presara faina in ea
Verifica reteta sa vezi daca cere o tava gresata. Daca da, atunci unge-o cu unt sau ulei.
Foloseste o pensula sau un prosop de hartie ca sa o gresezi uniform. Unge apoi colturile si peretii tavii, dar nu chiar pana sus.
Presara dupa aceea faina in tava. Daca faci o prajitura cu ciocolata, inlocuieste faina cu cacao. Distribuie faina / cacaoa uniform. Agita tava de cateva ori. Daca e prea multa, intoarce-o cu fundul in sus ca sa scapi de excesul de faina.



2. Greseaza tava, presara faina si tapeteaz-o cu hartie de copt / cerata
Aceasta este o metoda si mai sigura de a scoate blatul / aluatul din tava fara sa se prinda. O poti aplica doar daca folosesti tavi late.
Dupa ce ai gresat tava, pune hartia in ea si traseaza marginile cu un creion. Decupeaza ce nu-ti trebuie.
Asaza hartia taiata cum trebuie in tava, apoi greseaz-o si presara faina. Apasa bine ca sa acoperi si colturile tavii.

3. Foloseste folie de aluminiu
Nici macar gresarea nu este o metoda care da rezultate 100%. O metoda mult mai usoara decat gresarea ori utilizarea hartiei de copt consta in folosirea foliei de aluminiu.
Aceasta se pliaza mult mai usor pe colturile tavii, iar blatul se dezlipeste si mai usor.



Cum scoti blatul / aluatul din tava
Intotdeauna respecta instructiunile din reteta!
Unele prajituri trebuie scoase din tava imediat ce le-ai luat din cuptor. Altele, in schimb, trebuie lasate sa se raceasca in ea, apoi intoarse cu grija pe un gratar.

Cum scoti rulada din tava
Desprinde marginile ruladei de tava cu ajutorul unui cutit, apoi intoarce tava deasupra unui prosop de bucatarie. Lasa rulada sa se raceasca.

Cu vreo 2 minute inainte sa scoti tava din cuptor, umezeste bine un prosop de bucatarie cu apa fierbinte.
Cand scoti prajitura, pune tava pe prosop. Aburul de la apa va face ca prajitura sa se desprinda mai usor.
La final, ca sa nu te chinui curatind tava, toarna apa in ea si las-o la inmuiat.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-08-23 Vizualizari: 11119


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum faci sa nu se lipeasca prajitura de tava, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Rosii australiene
Provenind asa cum le spune si numele din Australia, rosiile australiene se dezvolta intr-un climat a...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Linistea este calmul mintii, este pentru spirit ceea ce somnul este pentru corp, hrana si improspatare"
William Penn
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro