193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum se soteaza legumele

Cum se soteaza legumele

      Trimite pe mail Printeaza
Cum se soteaza legumele
Daca vrei sa gatesti ceva rapid pentru pastele abia fierte ori sa imbogatesti culoarea si gustul salatelor, incearca niste legume sotate.

Foloseste ce ai prin casa si apuca-te de treaba.
Uite cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont ca sa nu gresesti.

Sotare = metoda de gatit la temperatura mare, cu foarte putine grasimi.

Sfaturi pentru sotare
Pasul 1

Pregateste toate ingredientele. Cantareste cat ulei ori supa iti trebuie si toarna in tigaia incinsa, iar pe aceasta pune-o in cuptor, la temperatura medie. Intre timp, spala si taie potrivit legumele.

Pasul 2
Cand s-a infierbantat lichidul, scoate-o si pune in ea legumele taiate uniform, ca sa se gateasca simultan. Daca ai ingrediente cu un timp mai mare de gatire, atunci taie-le si mai marunt decat cele care sunt gata in cateva minute.
Timp indelungat: morcovi, ceapa, cartofi.
Timp mediu: gogosari, broccoli.
Timp scurt: rosii, ciuperci.
Timp foarte scurt: spanac si alte legume verzi.



Pasul 3
Cand e suficient de fierbinte lichidul, se pun legumele si se amesteca in ele pentru a se rumeni uniform. Ia-le de pe foc cand s-au inmuiat, adica dupa vreo 3-5 minute.

Pasul 4
Nu uita sa le potrivesti de gust (cu sare, piper, rozmarin etc.). Daca doresti, stropeste-le cu putina zeama de portocala sau de lamaie.

Avantajele sotarii
- nu necesita mult timp;
- poti sota aproape orice fel de leguma la temperatura mare;
- legumele isi pastreaza aroma.
Legumele sotate se pot servi in salate, quesadilla, cu paste si chiar cu carne.



Bine de stiut
- este foarte importanta temperatura la care sotezi legumele. Daca aceasta e mica, atunci ingredientele se vor face mai degraba la aburi, intrucat au mai mult timp ca sa elibereze apa, dar nu se vor rumeni;
- nu incerca sa pui prea multe grasimi sau sa aglomerezi tigaia;
- sotarea nu e sinonima cu prajirea. In cazul acesteia din urma, se foloseste mai multa grasime, iar temperatura e mai mica si timpul mai indelungat.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-08-30 Vizualizari: 5503


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum se soteaza legumele, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Folositi putine prajeli si condimente picante pentru masa de sarbatori si multe sosuri usoare.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Rosii australiene
Provenind asa cum le spune si numele din Australia, rosiile australiene se dezvolta intr-un climat a...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Impedimentul reformei, oamenii ti-au pastrat vechile structuri mentale, printre care, si pofta de mancare"
Valeriu Butulescu
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro