193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Sfaturi culinare oferite de bucatari profesionisti

Sfaturi culinare oferite de bucatari profesionisti

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi culinare oferite de bucatari profesionisti
Uneori, cand iei masa in oras, ti se pare ca preparatele sunt mai bune decat cele pe care le pregatesti tu acasa.
Cu toate ca reteta este aceeasi, parca savoarea si gustul sunt usor diferite.
Secretul consta in timpul pe care il petreci gatind si in tot felul de incercari si combinatii de ingrediente.

Pentru ca nimeni nu s-a nascut invatat, iata 20 de sfaturi de la bucatari profesionisti.
Urmeaza-le si, cu siguranta, vei observa diferenta.

Fructe si legume
1. Inainte de a le pune la prajit in ulei, da vinetele prin faina de grau. Astfel eviti excesul de grasimi absorbit.
2. Nu arunca tulpinile de broccoli. Taie-le cubulete sau feliaza-le si pune-le in mancaruri. De ce? Pentru ca au aroma de supa facuta in casa.
3. Ca sa aiba mai multa savoare, tine rosiile la temperatura camerei.
4. Nu stii cum sa cureti usor rosiile de pielita? Daca sunt ferme, pur si simplu, foloseste cutitul. Daca sunt moi, cufunda-le in apa fierbinte, apoi imediat in apa rece, dupa care cojeste-le.



Prajituri
5. Ca sa nu se arda blatul, presara putina sare grunjoasa in tava. Sarea functioneaza ca un izolant. Alta varianta ar fi sa folosesti un vas de ceramica, intrucat raspandeste mai lent caldura fata de aluminiu sau sticla.
6. Picura putina zeama de lamaie in compozitia de caramel. Astfel, nu se va zaharisi.
7. O prajitura mai pufoasa se face cu faina cernuta. Daca nu ai sita, baga mixerul in faina pentru cateva secunde, ca sa zdrobesti eventualii bulgari.
8. Cele mai gustoase terine le obtii daca le gatesti mult timp in cuptor, la bain-marie. Ai grija doar ca apa sa fiarba la foc mic.



Alte sfaturi
9. Ca sa digeri mai usor usturoiul, tine-l la macerat intr-un bol cu apa rece.
10. Ca sa cureti repede ghimbirul, foloseste mai degraba o lingurita decat un cutit. Astfel, vei indeparta doar coaja, nu si pulpa.
11. Impiedica fierberea laptelui prin introducerea in vas a unei lingurite sau a unei pietricele.
12. Nu incerca sa pregatesti ceva flambat intr-o tigaie non-aderenta, pentru ca suprafata e prea fragila si nu rezista.



13. Daca nu ai suficient vin de Madeira, gateste o pruna uscata cu o lingura mica de zahar si un pahar de vin. Compozitia obtinuta poate fi folosita in loc de vin de Madeira.
14. Obtii un dressing cremos daca inlocuiesti jumatate din cantitatea de maioneza cu iaurt grecesc.
15. Presara putina sare pe tocator atunci cand maruntesti ierburi. Astfel, nu se vor imprastia pe masa.
16. Daca trebuie sa pui mai mult ulei atunci cand sotezi, adauga-l intr-o margine, astfel incat, atunci cand intra in contact cu mancarea, sa fie deja cald.



17. Cu cat tai mai marunt carnea, cu atat o vei gati mai repede.
18. Ca sa tai mai usor baconul sau pancetta in cuburi, tine-le un sfert de ora in frigider. Asa se vor intari.
19. Carnea de cocos, pana in 5 kg, trebuie maruntita inainte de a fi gatita.
20. Carnea de rata are o piele mai groasa fata de cea de gaina si mai multe grasimi.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-08-30 Vizualizari: 2125


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi culinare oferite de bucatari profesionisti, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Maioneza
Maioneza este un condiment obtinut din ulei vegetal, galbenus de ou si otet sau zeama de lamaie. Are...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Lumea e compusa din doua grupe mari: cei care au mai multa mancare decat pofta de mancare si cei care au mai multa pofta decat mancare"
Nicolas Chamfort
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro