193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» 5 retete thailandeze

5 retete thailandeze

      Trimite pe mail Printeaza
5 retete thailandeze
Pentru zilele mai reci de toamna sunt perfecte retetele picante.

Daca ai testat cateva de peste Ocean, de prin Mexic, acum e randul sa gusti din preparate thailandeze.

Nu numai ca-ti pun sangele in miscare, dar te familiarizezi cat de cat si cu bucataria acelui colt indepartat din Asia.

Iata ce retete Thai iti propunem noi:

1. Creveti cu ghimbir in stil Thai
Ingrediente

400 gr creveti (curatati si decorticati, dar cu cozile intacte), 2 catei de usturoi tocati, zeama de la 2 lime, 50 ml sos de soia, 1 lingura sos de peste, 1 lingura zahar brun, piper, cateva frunze mici de busuioc, 50 ml ulei de arahide, putin ghimbir curatat si maruntit

Mod de preparare
Amesteca usturoiul si ghimbirul intr-un bol mic. Separat, in alt castron, mixeaza sosul de soia, sosul de peste, zeama de lime, piperul si zaharul, pana cand se dizolva complet acesta din urma.
Incalzeste uleiul intr-o tigaie wok, la temperatura mare. Cand e suficient de incins, pune la prajit crevetii. Dupa un minut, adauga usturoiul si ghimbirul si micsoreaza intensitatea flacarii. Dupa alte doua minute, adauga mixul de lime si lasa compozitia pe foc.
Este gata atunci cand scade la jumatate. Inainte de a opri focul, potriveste de piper. Busuiocul se presara in momentul servirii.

2. Satay Thai
Ingrediente

6 bucatele de piept de pui dezosat si fara piele, cca 115 gr sos de soia, 2 linguri unt de arahide cremos, 1 lingura zahar brun, 2 linguri pudra de curry, 2 catei de usturoi tocati, 1 lingurita sos de ardei iute, cca 115 ml zeama de lamaie sau lime



Mod de preparare
Folosind mixerul, amesteca sosul de soia cu untul de arahide, zaharul brun, zeama de lime, usturoiul, pudra de curry si sosul de ardei iute. Pune apoi carnea de pui in compozitie si bag-o in frigider pentru vreo doua ore, sau peste noapte, la marinat.
A doua zi incinge grillul la temperatura mare si pune pe el carnea infipta in betisoare de frigarui. Gateste-le pe fiecare parte in jur de 5 minute.

3. Salata Thai cu castraveti
Ingrediente

3 castraveti mari (curatati si feliati subtire), 1 lingura de sare, 2 ardei jalapeno curatati de seminte si tocati, cca 60 gr coriandru tocat, cca 110 gr zahar alb, cca 115 gr arahide tocate, cca 110 ml otet de vin alb

Mod de preparare
Amesteca feliile de castraveti cu sare, pune-le intr-o sita, apoi lasa-le in chiuveta, vreo jumatate de ora, ca sa se scurga apa. Cand sunt gata, clateste-le cu apa rece, pune-le iarasi la scurs, dupa care usuca-le cu prosoape absorbante.
Mixeaza bine otetul si zaharul. Cand acesta din urma s-a dizolvat complet, adauga feliile de castravete, coriandrul si ardeiul iute. Amesteca bine ca sa se omogenizeze. Inainte de servire, presara arahidele tocate.

4. Friptura de porc cu sos de arahide
Ingrediente

4 bucati de carne fara oase, cca 30 gr faina 550, 1 lingurita de chimion, ¼ lingurita ardei cayenne, sare, 2 linguri ulei vegetal, 2 linguri unt de arahide, 1 lingurita miere de albine, 1 lingurita ghimbir, 75 ml supa de pui, 125 ml lapte de cocos, cca 60 gr ceapa verde tocata, cca 55 gr gogosar rosu feliat, cca 60 gr arahide prajite si tocate mai mare, cca 60 gr coriandru proaspat tocat



Mod de preparare
Amesteca foarte bine faina, ardeiul cayenne, chimionul si jumatate de lingurita de sare. Pune carnea de porc in mix, dupa care scutur-o usor, ca sa scapi de excesul de faina. Incinge ulei intr-o tigaie, la foc mediu spre mare. Cand e suficient de fierbinte, pune carnea in tigaie si prajeste-o cam 4 minute pe fiecare parte.
Intre timp, amesteca supa de pui cu untul de arahide, ghimbirul, laptele de cocos, mierea de albine si un sfert de lingurita de sare. Scoate carnea din tigaie, pune-o pe farfurie si acoper-o cu un capac, ca sa o pastrezi calda cat mai mult timp.
Toarna in tigaie sosul de arahide pregatit anterior si gateste-l, amestecand in mod constant, vreo doua minute. Cand vezi ca s-a ingrosat, pune-l peste carne, presara ceapa verde, decoreaza cu feliile de gogosar si adauga arahidele si coriandrul.

5. Tofu in stil Thai
Ingrediente

cca 360 gr de tofu, 1 1/2 lingurita ulei de masline, 1/2 lingurita ulei de susan, 1 lingurita sos de soia, 2 lingurite radacina de ghimbir proaspat razuita, 2 linguri fulgi de cocos, seminte de susan, cca 50 gr unt de arahide mai gras, cca 80 gr ceapa verde tocata

Mod de preparare
Incinge uleiul de masline la temperatura medie spre mare. Cand e suficient de fierbinte, redu intensitatea flacarii, pune ceapa verde, gateste-o cam un minut, apoi adauga bucatile de tofu.
Dupa vreo 4 minute sau chiar mai mult, timp in care torni treptat sosul de soia, incorporeaza ghimbirul si untul de arahide. Omogenizeaza, dar ai grija sa nu rupi bucatile de tofu. Indeparteaza apoi de caldura si adauga nuca de cocos. Pune totul intr-o farfurie si serveste cu seminte de susan.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-09-04 Vizualizari: 2918


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 5 retete thailandeze, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Usturoiul salbatic
Usturoiul salbatic sau leurda creste in zonele paduroase, cu umiditate ridicata si degaja un miros a...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Cat de usor rastoarna vantul un copacel firav. Cauta fericirea in simturi, rasfata-te cu mancare si somn si astfel, vei fi si tu dezradacinat"
Buddha
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro