193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum sa gatesti prin metoda stir-fry

Cum sa gatesti prin metoda stir-fry

      Trimite pe mail Printeaza
Cum sa gatesti prin metoda stir-fry
Stir-fry este una dintre cele mai usoare metode de gatit.

Ea presupune prepararea mancarurilor la temperatura inalta, in timp redus si cu o cantitate mica de ulei, amestecand in mod continuu.

Iata cum poti gati un pranz gustos prin metoda stir-fry:

Pasul 1: Pregateste ingredientele.
Dupa ce speli bine carnea, tai-o fasii subtiri. Toaca ceapa, taie in fasii gogosarii si morcovii, curata ghimbirul, marunteste ierburile aromatice etc.

Pasul 2: Pune pe aragaz tigaia wok.
E suficient de incinsa in momentul in care incepe sa fumege.

Pasul 3: Picura 1-2 linguri de ulei in tigaie.
Pentru aroma, adauga putin sos de soia.

Pasul 4: Cand s-a incins uleiul, pune carnea si amesteca in mod constant, ca sa se gateasca uniform.



Pasul 5: Dupa vreo 5 minute, adauga usturoiul, ceapa, ghimbirul, adica aromele pe care le vrei. Amesteca usor.

Pasul 6: Dupa 3-5 minute, pune legumele pregatite.
Daca ai mai multe tipuri, mai intai pune-le pe cele care necesita un timp mai mare de gatire. Ciupercile, spre exemplu, trebuie incorporate printre ultimele.

Pasul 7: La final adauga sosul preferat.
Ai grija sa nu torni prea mult deodata, pentru ca legumele se inmoaie pe masura ce scade temperatura wokului.



Pasul 8: Asteapta 3-4 minute, pana cand legumele absorb din aroma sosului, dupa care serveste.

Trucuri pentru prajire rapida
- poti folosi: tigaie din fonta, otel inoxidabil sau otel carbon;
- foloseste ulei cu nivel ridicat de fumegare;
- pregateste-ti din timp toate ingredientele. Prajirea rapida chiar este... rapida, deci nu poti lasa tigaia pe foc ca sa toci legumele;
- daca ai suficient timp, marineaza carnea inainte de a o praji;


- legumele trebuie taiate uniform, pentru a se gati simultan;
- usuca bine legumele inainte de a le pune in wok, ca sa eviti gatirea lor la aburi;
- tigaia wok trebuie sa fie incinsa bine;
- ca sa pui uleiul in tigaie, indeparteaza vasul de caldura si toarna usor, in spirala. Astfel, previi fumegarea;
- nu pune prea multa carne in tigaie, pentru ca vei scadea temperatura wok-ului, iar ingredientele se vor gati la aburi, nicidecum prin prajire;

- nu uita sa adaugi busuioc, coriandru si alte ierburi aromatice;
- pune carnea intr-un strat uniform, apoi las-o asa 20 de secunde, ca sa se intareasca, dupa care amesteca cu o lingura cateva secunde, apoi las-o inca 20 de secunde si iarasi amesteca in ea;
- cand pui lichide ori sos in tigaie, toarna-le intr-o margine, nu in centru, ca sa nu scazi temperatura din vas.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-09-06 Vizualizari: 2084


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum sa gatesti prin metoda stir-fry, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Galangal
Galangalul este denumirea generica pentru o specie de plante originare din Asia de S-E folosite pe p...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Singuratatea este pentru spirit ceea ce hrana este pentru corp"
Seneca
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro