193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit friptura de pui perfecta

Sfaturi pentru gatit friptura de pui perfecta

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit friptura de pui perfecta
Ca sa gatesti o friptura de pui nu este cine stie ce filosofie, dar e bine sa stii cateva lucruri ca sa fii sigur ca nu dai gres.

Ingredientele sunt dintre cele mai comune, le avem cu totii prin bucatarie.
Metoda de gatit poate, insa, sa difere.

Bine de stiut
- pentru o cina in familie, adica doi adulti si doi copii, e suficient un pui de 1,5 kg;
- 450 gr de carne se frig cam in 20 de minute. Asadar, la fiecare 450 gr in plus, trebuie sa tii puiul in cuptor inca 20 de minute. In total, ai nevoie cam de o ora si jumatate ca sa-l gatesti perfect;
- nu acoperi carnea cu folie cand o dai la cuptor. In caz contrar, nu se va rumeni, ci se va fragezi;



- greseaza usor tava;
- cuptorul trebuie sa fie incins la 200 grade Celsius;
- ca sa vezi daca e gatit, fa testul scobitorii si uita-te cu atentie si la sucul care curge din carne. Daca e rosu, puiul mai trebuie lasat la cuptor. In schimb, daca e transparent, l-ai gatit suficient.

Cum faci friptura de pui
Ai nevoie de: carne, ceapa, morcov, telina, usturoi, sare de mare, ulei de masline, piper negru, lamaie si ierburi aromatice (cimbru, dafin, rozmarin etc.)
Clateste bine carnea, apoi usuc-o cu prosoape de bucatarie si pe interior, si pe exterior. Cu cat va fi mai putina apa, cu atat carnea se va gati la caldura uscata si va fi crocanta.
Pune un catel de usturoi in pui, apoi o frunza de dafin si 3-4 crengute de cimbru sau alte ierburi aromatice. Nu uita de piper si sare.



Stropeste carnea cu ulei de masline si unge-o usor cu o lamaie (astfel va fi suculenta). Da puiul la cuptor, cu pieptul in jos.
Intre timp, spala broccoli si cativa cartofi. Pe acestia din urma fierbe-i cam 10 minute, apoi lasa-i deoparte. Buchetelele de broccoli trebuie oparite un minut. Cand ai terminat si cu acestea, pune cartofii in tava.
La fiecare 20-25 de minute intoarce si carnea, si cartofii, ca sa nu se usuce.

Cand vezi ca s-au rumenit bine, ia cartofii din tava si acopera-i cu ceva, ca sa-i mentii calzi cat mai mult timp.
Cat timp friptura e in cuptor, soteaza buchetelele de broccoli cu unt si putina smantana, dupa care lasa-le sa fiarba la foc mic in jur de 10 minute.
La final, scoate tava din cuptor, pune carnea pe un platou si las-o asa cam un sfert de ora sau mai mult, acoperita cu folie de aluminiu si o carpa uscata. Intre timp, poti pregati un sos ori poti orna farfuriile cu broccoli si cartofi.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-09-09 Vizualizari: 2125


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit friptura de pui perfecta, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Faceti o lista cu ingredientele pe care le aveti si o alta cu cele de care va mai fi nevoie.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Mesteacanul
Cunoscut din antichitate pentru multiplele sale proprietati benefice sanatatii omului, mesteacanul m...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Orice om sanatos poate rezista fara mancare doua zile - dar nu si fara poezie"
Charles Baudelaire
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro