193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru preparat cocktailuri

Sfaturi pentru preparat cocktailuri

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru preparat cocktailuri
Conform dictionarelor, cocktailul este o bautura alcoolica, obtinuta prin amestecarea mai multor ingrediente.

Ce iti trebuie pentru cocktail
- shaker. Ca sa omogenizezi ingredientele asa cum trebuie, ai nevoie de un shaker (foarte putine sunt cocktailurile in cazul carora ingredientele sunt amestecate, nu agitate). Shakerul iti este necesar daca pregatesti cocktail cu: sucuri de fructe, produse lactate, oua, sirop simplu sau orice alt ingrediente mai consistent;
- cana gradata, pentru masurarea bauturilor alcoolice.

Cum se face un cocktail
Pas 1: Alege alcoolul.
Nu ar fi cocktail, daca nu ar avea si ceva tarie, nu-i asa? Ai la dispozitie mai multe tipuri, si anume:
- alcool fara culoare, cu gust moderat: gin, vodka, Soju etc.
- alcool colorat: tequila, absinth, brandy etc.
- whisky (foarte popular pe tot globul): Bourbon, de secara, scotian etc.

Pas 2: Alege inca un tip de alcool, care sa evidentieze gustul primului (optional). Ai grija sa se potriveasca!
Ginul si berea mai usoara merg cu miere si lamaie; berea se potriveste cu tequila si cu limonada; ginul cu vin spumant, zahar si lamaie (French 75) etc. In schimb, evita sa combini vinul rosu cu ouzo.

Pas 3: Mai intai, amesteca fructele si ierburile aromatice pe fundul shakerului. La mojito, spre exemplu, trebuie sa combini lime cu menta.
Foloseste coada unei lingure de lemn daca nu ai altceva cu care sa zdrobesti usor.

Pas 4: Toarna sucurile, alcoolul si lichiorurile in shaker.
Pas 5: Pune gheata. Aceasta trebuie adaugata DUPA ce ai turnat lichidele in shaker. In caz contrar, bautura se va dilua prea mult.
Pas 6: Pune capacul la shaker si agita cu putere 10-20 de secunde sau pana cand recipientul devine fie prea rece, fie prea fierbinte. Daca nu agiti tare, risti sa ai o bautura ori cu gust foarte evident de alcool, ori de fructe.

Pas 7: Strecoara bautura in pahare specifice. Bineinteles, daca e necesar, spre exemplu cum e la margarita, pregateste paharul dinainte. Unele retete cer sa punem cuburi de gheata dupa ce am turnat bautura in pahar. In acest caz, este indicat sa nu le folosim pe cele din shaker.
Pas 8: Optional, poti adauga cateva picaturi de ceva amar, cum ar fi Angostura.
Pas 9: Decoreaza paharul.



Bine de stiut
- intotdeauna foloseste pahare de sticla reci;
- adauga felii de lime, lamaie, portocale sau cirese si masline in orice cocktail;
- cu cat sunt mai mari cuburile de gheata, cu atat mai rece va fi bautura si se va dilua mai putin.

Acum ca ai aflat ce trebuie sa stii despre prepararea unui cocktail, ce-ai zice sa pui in practica informatiile? Alege doua-trei retete de cocktailuri si pregateste-ti ceva pe gustul tau!





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-09-13 Vizualizari: 3056


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru preparat cocktailuri, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii Jalapeno
Cunoscuti in varianta lor uscata si sub denumirea de ardei iuti chipotle, ardeii Jalapeno sunt origi...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"La masa ii vad pe toti, dar la bucatarie pe nimeni"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro