193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru facut harissa

Sfaturi pentru facut harissa

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru facut harissa
Harissa este o pasta iute, de origine marocana, gatita pentru a aroma tot felul de preparate.

Cum se face pasta harissa
Ingrediente

275 gr ardei iute rosu, 2 linguri seminte de chimen prajite, 3 catei de usturoi zdrobiti, putina sare de mare, 2 gogosari rosii curatati si copti, 1 lingura piure de rosii uscate la soare, cateva picaturi de otet de vin rosu, 4 linguri ulei de masline, 1/2 lingurita paprika afumat

Mod de preparare
Curata de seminte ardeiul iute, apoi toaca-l mai mare si pune-l in robotul de bucatarie, alaturi de usturoi, semintele de chimen si sarea de mare.
Mixeaza totul ca sa obtii o pasta cat mai pufoasa.
Adauga apoi gogosarii rosii, otetul, piureul de rosii si paprika. La fel, mixeaza foarte bine.
Cand e gata totul, pune pasta intr-un bol si amestec-o cu uleiul de masline. Potriveste de gust.
O poti folosi imediat sau o poti depozita intr-un borcan sterilizat, acoperita cu o pelicula de ulei de masline, in frigider.
Rezista pana la o luna.



Bine de stiut
- daca vrei o harissa foarte putin picanta, foloseste gogosari rosii copti;
- gogosarii trebuie sa fie bine rumeniti. Dupa ce i-ai copt, cat inca sunt fierbinti, pune-i intr-o punga, sigileaz-o si lasa-i asa. Cand s-au racit, curata-i de coaja si seminte;
- trebuie sa dai ingredientele prin robotul de bucatarie foarte bine, ca sa obtii o pasta mai groasa;
- uleiul de masline se adauga treptat in robotul de bucatarie;

- inainte de a pune ardeiul iute in robot, inmoaie-l putin intr-un bol termorezistent, plin cu apa clocotinda. Trebuie lasat deoparte cam jumatate de ora;
- poti pune in robot chiar si mix de ardei iute proaspat si ardei iute uscat;
- semintele de coriandru si chimen trebuie prajite intr-o tigaie uscata, la foc mic spre mediu. Ca sa nu se arda, e bine sa agiti tigaia din cand in cand;
- poti personaliza reteta de baza, adaugand frunze de menta sau zeama de lamaie.



Cu harissa poti aroma: cuscus, cartofi copti, oua jumari, paine, friptura, pizza etc.

Sfaturi pentru facut sos de harissa
Zdrobeste usturoiul si prajeste-l un minut in ulei de masline.
Adauga apoi in tigaie pasta harissa si chimenul.
Dupa cateva minute toarna putina apa si potriveste de sare.
Amesteca foarte bine si lasa sa inceapa sa fiarba.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-09-16 Vizualizari: 1813


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru facut harissa, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta intre un caine si un om"
Mark Twain
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro