193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum se coc gogosarii

Cum se coc gogosarii

      Trimite pe mail Printeaza
Cum se coc gogosarii
Gogosarii si vinetele se numara printre vedetele sezonului.
Acum, retetele cu produse de toamna si cele de muraturi sunt la mare cautare.

Tot auzi de la colega de birou ce gustoasa i-a iesit zacusca ori cat de buna era salata de ardei pe gratar, pregatite zilele trecute, si ai vrea sa le incerci, dar esti incepator in ale gatitului?
Nu-i nimic. Pe masura ce exersezi, deprinzi multe lucruri.
Ca sa-ti fie mai usor, incepe prin a invata cum se coc gogosarii.

Pentru aceasta, in afara de ardeii grasi, bineinteles, iti mai trebuie: un bol mare, punga de hartie, punga de plastic si niste prosoape absorbante de bucatarie.
Gogosarii se coc la cuptor, pe aragaz si la grill. Apoi, ca sa-i cureti repede de coaja, trebuie sa-i pui la aburi.

Metode de copt ardei grasi
1. La cuptor

Incinge cuptorul la 200 grade Celsius. Tapeteaza cu folie de aluminiu o tava de copt, pune gogosarii in ea, cu coditele orientate intr-o singura directie, si baga-i in cuptor. Dupa 20 de minute intoarce-i pe partea cealalta. Sunt gata cand coaja e moale, iar ei sunt rumeniti. Scoate-i din tava.


2. Pe aragaz
Da drumul la flacara aragazului la foc mediu. Inveleste fiecare gogosar intr-o folie dubla de aluminiu, sigiland bine capetele, si pune-l direct pe aragaz, acolo pe unde iese flacara. Lasa-l cam 20-25 de minute. La fiecare 4-5 minute trebuie intors cu un cleste. E gata in momentul in care observi ca s-a inmuiat bine. Daca inca e tare, mai lasa-l cateva minute la copt.

3. La grill
Pune gogosarii pe grillul incins si tine-i asa cam 15-20 de minute, intorcandu-i din cand in cand.

Ai terminat de copt gogosarii? Foarte bine! Urmeaza curatarea lor de coaja si seminte.
Ca sa indepartezi usor coaja foarte bine rumenita, este indicat ca, imediat ce i-ai luat de pe grill sau i-ai scos din cuptor, sa-i pregatesti la aburi. Pentru aceasta ai doua variante. Fie ii pui pe o suprafata lata, cum ar fi un tocator, si ii acoperi cu un bol, fie ii bagi intr-o punga de hartie sau plastic.

Ai grija! Daca alegi punga de plastic, nu-i baga chiar imediat ce i-ai indepartat de caldura, pentru ca pot topi materialul. Indiferent de varianta, dupa vreo 15 minute poti sa-i cureti. De asemenea, poti sa-i pui si intr-un vas termorezistent. Important este sa fie patrunsi de aburi.



Indepartarea semintelor poate fi o treaba migaloasa. Si aici ai variante.
1. Dupa cele 15 minute de stat la aburi, taie gogosarul din varf pana la coada, desfa-l intr-o singura bucata, pe un tocator, cu partea rumenita in jos. Semintele pot fi indepartate cu un cutit, lingurita sau un prosop. Apoi, intoarce gogosarul cu coaja in sus si curata-l.

2. Alternativ, ii poti curata si de coaja, si de seminte sub un jet de apa, dar risti sa-si piarda destul de mult din aroma.

3. In momentul in care pui gogosarii in tava tapetata cu folie de aluminiu, poti sa-i asezi gata feliati si curatati de seminte.

Daca ai copt mai multi ardei grasi decat ai nevoie, pune-i pe restul intr-un borcan de sticla, acopera-i cu ulei de masline, infileteaza capacul si baga-i in frigider.

Idee de reteta: amesteca fasiile de gogosar copt cu ulei de masline, otet si usturoi si lasa-le asa cam o jumatate de ora, apoi serveste-le.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-09-18 Vizualizari: 7677


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum se coc gogosarii, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii Jalapeno
Cunoscuti in varianta lor uscata si sub denumirea de ardei iuti chipotle, ardeii Jalapeno sunt origi...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nu exista dragoste mai sincera decat dragostea pentru mancare"
George Bernard Shaw
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro