193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit naut

Sfaturi pentru gatit naut

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit naut
In Orientul Mijlociu, nautul este alimentul de baza pentru populatie, din el pregatindu-se falafel si hummus.

Ai naut uscat prin bucatarie si vrei sa-l gatesti? Iata cum trebuie procedat:
Pasul 1
Pune-l la hidratat intr-un bol, acoperit complet cu apa rece. Tine-l asa cam 12 ore. Ca sa grabesti hidratarea, poti adauga o lingurita de bicarbonat de sodiu.

Pasul 2
Scurge nautul, pune-l intr-o oala, acopera-l cu apa (o cantitate de doua ori mai mare decat cea a nautului) si lasa-l sa fiarba la foc mic, in jur de o ora. Oala trebuie sa aiba capac.
Mai spre final testeaza-l ca sa vezi daca e suficient de moale. Daca vrei sa procedezi altfel, il poti fierbe un sfert de ora la temperatura mare, apoi sa-l lasi in lichidul fierbinte cam o ora, indepartandu-l de sursa de caldura. Acum poti presara putina sare pe el.

Pasul 3
Cand e gata, scurge-l de apa si lasa-l la racit cam un sfert de ora. Gateste apoi ce doresti cu el. Spre exemplu, ar merge o mancare de morcov si naut cu iaurt si paine prajita.



Bine de stiut
- nautul trebuie hidratat din doua motive: e mai usor de digerat si trebuie sa fie inmuiat;
- poate fi lasat la hidratat chiar mai multe zile la rand, dar e necesar sa-i schimbi apa de doua ori pe zi;
- in timpul hidratarii, aproape ca-si dubleaza volumul;
- chiar si in timpul gatirii isi mareste putin volumul;

- daca ai fiert mai mult naut decat aveai nevoie, pune-l in frigider (rezista pana la trei zile) sau in congelator, intr-o punga inchisa ermetic;
- inainte de a-l baga in congelator, usuca-l cu prosoape absorbante de bucatarie si ai grija sa asezi boabele intr-un singur strat in punga. Astfel nu se prind unele de altele;
- unele retete, cum ar fi cele de hummus, cer ca nautul sa fie mai moale, in schimb altele mentioneaza ca-ti trebuie naut mai ferm.

Alte idei de retete cu naut: piure, salate, gustare (daca il amesteci cu ierburi aromate), supa de legume etc.



De ce sa mananci naut? Pentru ca...
- e o sursa foarte buna de fibre (mentine satietatea o perioada mai indelungata);
- e o sursa excelenta de proteine pentru vegetarieni;
- are multi antioxidanti;
- ajuta la scaderea colesterolului rau;
- contine fier si fosfor.
Asadar, are multe beneficii pentru sanatate.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-09-25 Vizualizari: 4262


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit naut, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Completati-va setul de ustensile de gatit daca situatia o cere.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Mesteacanul
Cunoscut din antichitate pentru multiplele sale proprietati benefice sanatatii omului, mesteacanul m...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ironia e grauntele de sare, datorita caruia mancarea capata gust"
Thomas Mann
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro