193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru deshidratat mere

Sfaturi pentru deshidratat mere

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru deshidratat mere
Deshidratarea este o metoda de pastrare a fructelor o perioada mai indelungata pentru consum. Ea consta in uscarea efectiva a produselor prin diferite tehnici sau cu ajutorul anumitor accesorii de gatit.

Pentru ca tot este toamna si e sezonul lor, profita cat mai mult de mere. Iata cum trebuie sa procedezi ca sa obtii felii de mar deshidratate:

Pas 1: Cufunda merele intr-un lighean umplut cu apa amestecata cu otet. Spala-le bine ca sa elimini orice urma de chimicale sau ingrasaminte.

Pas 2: Ia fiecare mar si curata-l de coaja, apoi scoate-i mijlocul si feliaza-l. Le poti lasa si cu coaja, dar vor fi mai tari dupa aceea. Pentru aceasta poti folosi un dispozitiv de curatat mere cu manivela.

Pas 3: Ca sa nu-si schimbe culoarea ai trei variante:
a) Cufunda feliile de mar intr-un mix de 240 ml zeama de lamaie si 1 litru de apa, dar nu mai mult de 10 minute. Pune-le la scurs intr-o strecuratoare "capsuna".
b) Cufunda merele intr-un mix de 2 lingurite de bisulfit de sodiu cu 1 litru de apa. Dupa maximum 10 minute, scoate-le si pune-le la scurs.
c) Cufunda feliile de mar intr-un amestec de 1 lingurita de acid ascorbic cristalin si 1 litru de apa rece. Dupa 3 minute, scoate-le.



Pas 4: Pentru deshidratarea merelor, ai la dispozitie mai multe optiuni:
a) Deshidratorul. Seteaza temperatura la 65 grade Celsius, pune merele si tine-le asa cam 2-3 ore. Da temperatura apoi la 55 grade Celsius si lasa feliile in el pana cand sunt complet deshidratate. Totul depinde de cat de multa umiditate vrei sa aiba dupa aceea feliile de mar. Oricum, trebuie lasate la deshidratat pana cand devin crocante si se rup usor in doua.

b) Razele solare. Ai nevoie cam de 3-4 zile si de o temperatura de 36-37 grade Celsius.
c) Cuptorul electric sau pe gaz. Seteaza-l la 60 de grade Celsius si lasa usa deschisa usor. Pentru rezultate cat mai bune, pune un ventilator in fata cuptorului, ca sa indepartezi umezeala. Cam in 2-3 ore, merele sunt deshidratate.
d) Cuptorul incalzit cu lemne. La final, merele sunt mai crocante si mai albe decat cele din deshidrator. In plus, se usuca si mai repede.

Pas 5: Pune feliile de mar deshidratate intr-un recipient inchis ermetic, intr-un loc uscat si racoros. Pot fi consumate pe parcursul unui an, fie uscate, fie rehidratate.

Fructele uscate sunt sanatoase. Chiar daca unele isi pierd din minerale si vitamine in timpul deshidratarii, altele isi maresc considerabil valoarea nutritiva. Ce poti face cu cateva mere deshidratate? Ei bine, le poti manca simple, poti face un compot aromat sau le poti servi cu diferite sosuri.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-10-02 Vizualizari: 6298


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru deshidratat mere, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta intre un caine si un om"
Mark Twain
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro