193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» 15 lucruri pe care nu le stiai despre oua

15 lucruri pe care nu le stiai despre oua

      Trimite pe mail Printeaza
15 lucruri pe care nu le stiai despre oua
Oua ochiuri, oua jumari, cu cartofi, cu branza etc. Acestea sunt doar cateva idei de retete cu oua.

La cat de des le punem in mancare si la cat de banale au devenit, am fi tentati sa spunem ca le cunoastem toate secretele. Si totusi nu este asa.
Iata ce nu stiai despre oua:

1. Culoarea galbenusului este influentata de hrana pasarilor. Daca acestea au fost hranite cu iarba sau cereale, bogate in carotenoizi, atunci galbenusul va avea o culoare mai puternica.

2. Apa te poate ajuta sa-ti dai seama daca mai este bun oul pentru consum. Cufunda-l intr-un pahar inalt de apa. Daca se duce rapid la fund, inseamna ca e bine sa-l mananci. In schimb, daca pluteste, e semn ca aerul a intrat in galbenus si trebuie aruncat.

3. Un american a intrat in Cartea Recordurilor cu 427 de omlete gatite in doar... 30 de minute. Pe cea mai rapida a facut-o in numai 42 de secunde.

4. Se spune ca, in timpul echinoctiului de primavara, cand Soarele traverseaza Ecuatorul, oul poate sta in picioare.



5. Data de expirare trecuta pe ambalajul lor nu este chiar exacta, adica nu spune pana cand le poti consuma.

6. Ca sa-ti dai seama daca oul e fiert sau nu, invarte-l pe masa. Cel fiert tare se va invarti repede, pentru ca are mai multe particule solide decat lichide. Oul crud se va clatina.

7. Ouale sunt un remediu bun impotriva mahmurelii, intrucat contin o cantitate semnificativa de cisteina. In plus, ele ajuta si la eliminarea toxinelor pe care le lasa alcoolul in organismul uman.

8. Ouale nu sunt numai albe. Diferitele tipuri de specii de pui produc oua de culori diferite. Unele pot arata chiar bleu, bleu-verde ori rosii.



9. O gaina poate produce anual 250-279 de oua.

10. Ouale contine aproape toate vitaminele esentiale de care avem nevoie. Exceptia o constituie vitamina C. 10% din doza zilnica recomandata de vitamina D o gasesti intr-un ou. De asemenea, au si minerale si proteine.

11. Coaja de ou contine de la 7 la 17.000 de pori. Intrucat pot absorbi mirosurile din frigider, este indicat sa le tii in cutia lor de carton.

12. Anual, in SUA sunt produse 65 de miliarde de oua.



13. Galbenusurile favorizeaza dezvoltarea creierului, datorita faptului ca au vitamina B (aceasta este asociata cu o functionare cerebrala mai buna).

14. Care e diferenta intre un albus incetosat, laptos, si unul clar? Primul arata ca oul este proaspat.

15. Oul cu doua galbenusuri este produs fie de o gaina mai batrana, care face de obicei oua mari, fie de una tanara, a carei productie inca nu e regulata.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-10-04 Vizualizari: 2943


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 15 lucruri pe care nu le stiai despre oua, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Hrisca
Asemanandu-se ca forma cu graul, hrisca este in realitate o pseudo-cereala cu proprietati nutritive ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"A citi fara sa gandesti e ca si cum ai manca fara sa digeri"
Edmund Burke
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro