193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru facut chipsuri de cartofi

Sfaturi pentru facut chipsuri de cartofi

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru facut chipsuri de cartofi
Iti este dor de mirosul de chipsuri din serile de iarna, cand bunica punea felii de cartofi pe plita, la copt?

Ei bine, si tu poti pregati o asemenea gustare. Cum? Prin prajire, coacere la aragaz sau in cuptorul cu microunde.

1. Chipsuri prajite
Ingrediente: 4 cartofi, ulei, 3 linguri de sare, condimente dupa preferinte.
Mod de preparare: Feliaza cartofii. Pune sarea intr-un bol mare de apa, cufunda cartofii in el pentru 30 de minute, dupa care scoate-i si lasa-i la scurs si uscat. Incinge uleiul intr-o tigaie, cam la 177-190 de grade Celsius. Pune cartofii si lasa-i cateva minute. Cand vezi ca s-au rumenit, scoate-i din tigaie si aseaza-i pe un prosop absorbant, ca sa indepartezi excesul de ulei. Asezoneaza-i cu ce doresti.

2. Chipsuri la cuptor
Ingrediente: 4 cartofi, sare de mare, cca 60 gr de unt topit.
Mod de preparare: Incinge cuptorul la 260 de grade Celsius. Pune feliile de cartofi pe prosoape absorbante de bucatarie, apoi greseaza cu unt un gratar. Cand e gata, dispune cartofii pe gratar, intr-un singur strat, unge-i cu untul ramas si da-i la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute sau pana cand se rumenesc. Scoate-i si potriveste-i de sare.



3. Chipsuri la microunde
Ingrediente: cartofi, sare, alte condimente, ulei de masline (optional).
Mod de preparare: Feliaza cartofii si pune-i in apa, ca sa indepartezi excesul de amidon. Scoate-i pe prosoape de bucatarie si preseaza-i usor, ca sa aiba cat mai putina apa in ei. Pune feliile pe farfuria cuptorului cu microunde si porneste-l. Dupa 3 minute intoarce-le pe partea cealalta si lasa-le iarasi vreo 3 minute. Daca mai trebuie, mai intoarce-le inca o data si lasa-le cam 1 minut. Cand observi ca devin crocante si rumene, scoate-le si asezoneaza-le cu ierburi si condimente.

Bine de stiut
- poti folosi orice fel de cartofi;
- alege cartofi tari, fara pete sau urme de mucegai;
- dupa preferinte, ii poti curata de coaja sau nu;
- feliaza cartofii dupa grosimea dorita, dar uniform;
- daca ii tii vreo jumatate de ora in apa, vor fi mai crocanti la final;
- dupa ce ii scoti din apa, trebuie sa-i stergi bine ca sa se coaca mai repede;
- ca sa nu te frigi cu picaturile de ulei incins, inlocuieste tigaia cu o oala;
- dupa ce iei chipsurile din tigaie, pune-le pe un gratar. Astfel se vor scurge de ulei si se vor usca;
- tine resturile de chipsuri intr-o punga inchisa ermetic, la temperatura camerei, cam doua zile.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-10-07 Vizualizari: 7358


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru facut chipsuri de cartofi, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Lamaie Kaffir
Cunoscuta sub denumirea stiintifica de Citrus hystrix, lamaia Kaffir provine de la arbustul de gradi...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Lumea e compusa din doua grupe mari: cei care au mai multa mancare decat pofta de mancare si cei care au mai multa pofta decat mancare"
Nicolas Chamfort
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro