193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru imbutelierea alimentelor

Sfaturi pentru imbutelierea alimentelor

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru imbutelierea alimentelor
O metoda ideala si pentru a te hrani sanatos, si pentru a face economie, este sa-ti imbuteliezi diferite produse.

Astfel, in loc sa le cumperi in extra-sezon, cand costa destul de mult, le gasesti in camara oricand ai nevoie.

Imbutelierea consta in distrugerea bacteriilor prin infierbantarea recipientelor in care sunt puse alimentele.

De altfel, este unica metoda sigura pentru conservarea legumelor, a mai multor tipuri de carne si a fructelor de mare.

Ce sa NU faci
- nu incerca metode de imbuteliat cu aspirina, la microunde, in masina de spalat vase si in cuptor. De ce? Pentru ca nu ai siguranta ca toate bacteriile au fost ucise;
- nu incerca metode cercetate prea putin pana acum (cum ar fi imbuteliere in cazan fara capac);
- nu incerca pudrele de conservat. Par o idee excelenta, dar nu au cum sa inlocuiasca o metoda traditionala;
- nu imbutelia alimente cu diverse pete. Si ce daca le-ai eliminat? Nu ai de unde sa stii ca ai indepartat si bacteria care a dus la aparitia lor.


Cea mai sigura metoda de conservat consta in utilizarea unui vas pentru conserve sub presiune. Nu confunda cu oala de gatit sub presiune! Aceasta din urma poate sa duca inclusiv la explodarea borcanelor. Spre deosebire de lichidul din oala, cel din vas nu atinge punctul de fierbere.

Produse necesare pentru conservare: vas de gatit cu inductie, prosoape curate de bucatarie, borcane si capace, palnie, conservanti (sare, zahar, acizi – acid ascorbic, acid citric), cutit de plastic, bagheta magnetica sau un cleste.

Cum se imbuteliaza alimentele
1. Spala-te pe maini cu sapun antibacterian inainte de a te apuca de treaba si ori de cate ori tusesti, stranuti etc.
2. Sterilizeaza borcanele si capacele in apa clocotinda cel putin 10 minute. Cu ajutorul baghetei sau al clestelui, scoate capacele din apa si pune-le pe prosoape absorbante de bucatarie.
3. Pregateste alimentele conform retetei. Daca fructele / legumele au pielita, indeparteaz-o cufundandu-le in apa fierbinte, apoi in apa rece.
4. Pune alimentele in borcane, lasand putin spatiu intre ele si capac. Daca ai nevoie, foloseste palnia.



5. Toarna peste ele lichidul pregatit conform retetei. Scoate aerul din borcane apasand usor pe compozitie cu acel cutit de plastic.
6. Sterge marginea borcanelor, apoi infileteaza foarte bine capacele.
7. Respecta instructiunile vasului de gatit sub inductie. In general, trebuie sa pui apa in el, apoi borcanele, sa asezi capacul si lasi totul asa cam 10 minute, bineinteles setand o anumita temperatura. In momentul in care timpul a expirat, opreste caldura si lasa sa se depresurizeze. Nu forta racirea, pentru ca, altfel, o sa intrerupi procesul de conservare.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-10-09 Vizualizari: 2262


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru imbutelierea alimentelor, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Anason
Anason
Anasonul este o planta mediteraneana inrudita cu mararul si coriandrul, de la care se folosesc in pr...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Painea deschide orice gura"
Stanislaw Jerzy Lec
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro