Lifestyle
Alimente pe care le poti ingheta

Congelarea este o metoda buna atat pentru a avea la dispozitie diverse produse pe tot parcursul anului, cat si pentru a nu arunca resturile sau portiile facute in plus.
Spre exemplu, duminica trecuta ai desfacut o sticla de vin, dar nu ai consumat-o chiar pe toata. Decat sa arunci restul de vin, mai bine il pui la congelator, iar cand vei pregati o friptura, doar il vei dezgheta.
La fel de bine, poti pune intr-un sertar din congelator niste produse de sezon, cum ar fi porumbul. Cand o sa ti se faca pofta, il scoti si-l servesti.
Iata cum trebuie sa procedezi ca sa congelezi tot felul de alimente:
1. Vin. Daca nu ai terminat sticla de aseara, pune restul de bautura in forme de cuburi de gheata. Cand vezi ca au inghetat, transfera cuburi in pungi. Vinul trebuie consumat in aproximativ sase luni. Il poti pune intr-un sos de ciupercute, friptura de miel etc.
2. Lapte. Intotdeauna trebuie dezghetat in frigider. Dupa trei luni nu mai este bun.

3. Sirop de artar pur 100%. Rezista in congelator foarte mult timp, aproape ca nu are termen de valabilitate.
4. Supa de legume / carne.
5. Oua. Sparge-le in recipiente inchise etans, presara putina sare (daca le folosesti la mancaruri) sau zahar (daca le pui in deserturi), apoi baga-le in congelator. Rezista cam doi ani.
6. Unt. Se recomanda consumul in maximum jumatate de an.
7. Branza. Poti sa o razuiesti, apoi sa o amesteci cu o lingura de amidon de porumb sau de faina, ca sa previi formarea cocoloaselor atunci cand o lasi la dezghetat. Parmigiano Reggiano, spre exemplu, poate fi dat prin robotul de bucatarie, apoi pus intr-o punga.
8. Orez brun (negatit). Pentru ca are o cantitate de ulei mai mare decat orezul alb, nu rezista foarte mult timp. In congelator trebuie pastrat cam un an.

9. Porumb. Nu indeparta nici matasea, nici panusile, ci baga-l asa cum este.
10. Faina si alte cereale. Trebuie doar sa le pui in doua pungi, ca sa eviti condensul, si sa ai grija sa nu se atinga de alte alimente, ca sa nu prinda miros.
11. Paste. Pune-le in pungi mici si scoate, pe cat posibil, tot aerul din ele. Ca sa le dezgheti, tine punga in apa fierbinte cateva minute.
12. Pasta de rosii sta in congelator cam trei luni. La fel, poti folosi o forma de cuburi de gheata.
13. Iti cumperi paine, dar nu apuci sa o consumi pe toata, ca se si intareste? Atunci baga ce nu mananci in congelator. Este buna pentru consum maximum trei luni.
14. Piure. Ia cu o lingura si pune gramajoare de piure intr-o tava de copt, apoi bag-o in congelator. Cand vezi ca au inghetat, muta-le intr-o punga. Rezista astfel cel putin doua luni.

15. Sandvisuri. Pentru acestea ai nevoie de cutii inchise etans. Le dezgheti repede daca le pui in cuptorul cu microunde.
16. Gateste rosiile in cuptor, la 110 grade Celsius, cu ierburi proaspete, usturoi si ulei. Dupa ce au inghetat, pune-le in pungi. Sunt bune pentru diverse sosuri, cum ar fi sos de rosii cu smantana.
17. Ierburi proaspete (busuioc, patrunjel, coriandru). Congelarea este metoda ideala pentru a aroma mancarurile in orice anotimp. Pune bucatele de ierburi in forme de cuburi de gheata, acopera-le cu apa si da-le la inghetat. Cand vezi ca sunt congelate, transfera-le in pungi. Stau bine asa cam sase luni.
18. Nucifere (migdale, nuci clasice, pecan). In functie de sortiment, rezista 1-2 ani. De ce le-ai pune in congelator? Pentru ca au mult ulei si tind sa devina rancede.

19. Clatite si vafe. Pune-le intr-o tava de copt plata, la inghetat, apoi transfera-le intr-o punga. Le poti dezgheta in cuptorul cu microunde.
20. Fructe. Banana o poti pune cu tot cu coaja. Ca sa nu fie apoase la dezghetat, pune fructele de padure intr-o tava, intr-un singur strat, apoi baga-le in congelator. Cand vezi ca au inghetat, muta-le intr-o punga.
Spre exemplu, duminica trecuta ai desfacut o sticla de vin, dar nu ai consumat-o chiar pe toata. Decat sa arunci restul de vin, mai bine il pui la congelator, iar cand vei pregati o friptura, doar il vei dezgheta.
La fel de bine, poti pune intr-un sertar din congelator niste produse de sezon, cum ar fi porumbul. Cand o sa ti se faca pofta, il scoti si-l servesti.
Iata cum trebuie sa procedezi ca sa congelezi tot felul de alimente:
1. Vin. Daca nu ai terminat sticla de aseara, pune restul de bautura in forme de cuburi de gheata. Cand vezi ca au inghetat, transfera cuburi in pungi. Vinul trebuie consumat in aproximativ sase luni. Il poti pune intr-un sos de ciupercute, friptura de miel etc.
2. Lapte. Intotdeauna trebuie dezghetat in frigider. Dupa trei luni nu mai este bun.

3. Sirop de artar pur 100%. Rezista in congelator foarte mult timp, aproape ca nu are termen de valabilitate.
4. Supa de legume / carne.
5. Oua. Sparge-le in recipiente inchise etans, presara putina sare (daca le folosesti la mancaruri) sau zahar (daca le pui in deserturi), apoi baga-le in congelator. Rezista cam doi ani.
6. Unt. Se recomanda consumul in maximum jumatate de an.
7. Branza. Poti sa o razuiesti, apoi sa o amesteci cu o lingura de amidon de porumb sau de faina, ca sa previi formarea cocoloaselor atunci cand o lasi la dezghetat. Parmigiano Reggiano, spre exemplu, poate fi dat prin robotul de bucatarie, apoi pus intr-o punga.
8. Orez brun (negatit). Pentru ca are o cantitate de ulei mai mare decat orezul alb, nu rezista foarte mult timp. In congelator trebuie pastrat cam un an.

9. Porumb. Nu indeparta nici matasea, nici panusile, ci baga-l asa cum este.
10. Faina si alte cereale. Trebuie doar sa le pui in doua pungi, ca sa eviti condensul, si sa ai grija sa nu se atinga de alte alimente, ca sa nu prinda miros.
11. Paste. Pune-le in pungi mici si scoate, pe cat posibil, tot aerul din ele. Ca sa le dezgheti, tine punga in apa fierbinte cateva minute.
12. Pasta de rosii sta in congelator cam trei luni. La fel, poti folosi o forma de cuburi de gheata.
13. Iti cumperi paine, dar nu apuci sa o consumi pe toata, ca se si intareste? Atunci baga ce nu mananci in congelator. Este buna pentru consum maximum trei luni.
14. Piure. Ia cu o lingura si pune gramajoare de piure intr-o tava de copt, apoi bag-o in congelator. Cand vezi ca au inghetat, muta-le intr-o punga. Rezista astfel cel putin doua luni.

15. Sandvisuri. Pentru acestea ai nevoie de cutii inchise etans. Le dezgheti repede daca le pui in cuptorul cu microunde.
16. Gateste rosiile in cuptor, la 110 grade Celsius, cu ierburi proaspete, usturoi si ulei. Dupa ce au inghetat, pune-le in pungi. Sunt bune pentru diverse sosuri, cum ar fi sos de rosii cu smantana.
17. Ierburi proaspete (busuioc, patrunjel, coriandru). Congelarea este metoda ideala pentru a aroma mancarurile in orice anotimp. Pune bucatele de ierburi in forme de cuburi de gheata, acopera-le cu apa si da-le la inghetat. Cand vezi ca sunt congelate, transfera-le in pungi. Stau bine asa cam sase luni.
18. Nucifere (migdale, nuci clasice, pecan). In functie de sortiment, rezista 1-2 ani. De ce le-ai pune in congelator? Pentru ca au mult ulei si tind sa devina rancede.

19. Clatite si vafe. Pune-le intr-o tava de copt plata, la inghetat, apoi transfera-le intr-o punga. Le poti dezgheta in cuptorul cu microunde.
20. Fructe. Banana o poti pune cu tot cu coaja. Ca sa nu fie apoase la dezghetat, pune fructele de padure intr-o tava, intr-un singur strat, apoi baga-le in congelator. Cand vezi ca au inghetat, muta-le intr-o punga.
Te-ar mai putea interesa si:
Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-10-16 Vizualizari: 2588
Daca ti-a placut articolul Alimente pe care le poti ingheta, aboneaza-te la RSS-ul de
Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Nu uitati sa introduceti si un meniu vegetarian alternativ in meniul final.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
glicemiei'A=0
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta