193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit cu pergament

Sfaturi pentru gatit cu pergament

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit cu pergament
Pergamentul este o hartie gresata, rezistenta la umezeala, care se foloseste in bucatarie intrucat are proprietati anti-aderente.

El se obtine prin tratarea hartiei cu acid sulfuric, apoi prin acoperirea cu silicon, un material rezistent la temperaturi mari.
Suprafetele lui sunt identice, astfel ca poate fi folosita oricare.

Ce trebuie sa stii despre pergament
- tine cont de faptul ca e bun ca sa nu arzi compozitia. In nici un caz nu are cum sa impiedice scurgerea lichidelor din ingrediente;
- foloseste intotdeauna pergament cand este mentionat acest lucru in reteta;
- nu confunda pergamentul cu hartia cerata. O poate inlocui, dar acest lucru nu este valabil si invers, intrucat hartia cerata ia foc la un moment dat;
- se foloseste pentru temperaturi de pana in 220-230 de grade Celsius. Daca depasesti aceste valori, capata o culoare mai inchisa;
- nu este indicat sa-l folosesti intr-un cuptor cu microunde.

In pergament poti gati: carne de pui, crustacee, peste (spre exemplu, somon cu sparanghel, legume, peste care sa adaugi vin alb, ghimbir, ierburi aromatice, supa, arpagic etc.



Sfaturi pentru gatit
Folosirea pergamentului este o tehnica clasica de gatit.
Pas 1: Deseneaza o inima mare pe hartie si decupeaz-o.
Pas 2: Deschide inima si pune pe o jumatate din ea gogosari feliati, ciuperci, rosii, morcovi, usturoi, arpagic. Toate ingredientele trebuie sa fie taiate uniform, ca sa fie gata in acelasi timp. Adauga ghimbir sau zeama de citrice si stropeste cu putin vin.

Pas 3: Acopera ingredientele cu cealalta jumatate de inima si sigileaza marginile. Indoaie hartia usor si cat mai ingrijit, ca sa nu o cutezi.
Pas 4: Da tava la cuptor pentru 8-10 minute, la 200 de grade Celsius. Ca sa desigilezi pachetelul, foloseste un cutit. Important este ca niciodata sa nu-l deschizi inainte de a expira timpul.

3 motive sa gatesti cu pergament
- nu mai ai nevoie sa folosesti uleiuri sau alte grasimi;
- preparatele se gatesc in grasimile proprii, care sunt naturale;
- evidentiaza aroma si savoarea ingredientelor.



La ce se foloseste pergamentul?
1. Pentru prajiturele. Pune o bucata de pergament pe masa si intinde aluatul pe ea. Apoi decupeaza diverse forme. Se vor desprinde mult mai usor de pergament decat daca ai fi folosit altceva.

2. Pentru a coace o prajitura / un blat. Tapeteaza cu pergament o tava de copt. Daca e nevoie, poti gresa putin marginile. Pune compozitia in tava, peste pergament, si baga in cuptor. Pergamentul se indeparteaza dupa ce se raceste blatul / prajitura.

3. Pentru decorarea unei prajituri. Impatureste un patrat de pergament ca sa obtii triunghi, apoi da-i forma conica. Ai grija sa-i impaturesti bine o extremitate. Umple-l cu o glazura pregatita anterior si decoreaza tortul. Astfel, inlocuiesti seringa pentru ornat.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-10-23 Vizualizari: 6332


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit cu pergament, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Syzygium anisatum
Syzygium anisatum este un arbore tropical inalt, foarte rar, originar din Australia, care produce fr...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Singuratatea este pentru spirit ceea ce hrana este pentru corp"
Seneca
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro