193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit sos de paine

Sfaturi pentru gatit sos de paine

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit sos de paine
Sosul de paine este unul dintre cele mai vechi sosuri britanice, datand chiar din Evul Mediu.
In general, e gatit doar de Craciun si servit cu carne de pasare sau curcan prajita ori cu carne de vanat.
Interesant este ca ii poti schimba aroma destul de usor, doar adaugand anumite condimente sau mirodenii.

In bucataria turceasca se pregateste un sos asemanator, adica tot cu firimituri, dar de data aceasta amestecate cu nuci sau alune, si servit cu salata de naut.

Vrei si tu sa faci un sos de paine? Sa stii ca e foarte usor si ai nevoie de putine ingrediente.
In plus, gandeste-te ca nu doar ca servesti intr-un mod mai interesant friptura de pui sau curcan, dar nici nu mai arunci resturile de paine sau de lapte.

Reteta de sos de paine
Ingrediente

o ceapa mare, cuisoare, 8 boabe de piper, 570 ml lapte gras, sare, o frunza de dafin, 25 gr de unt, 110 gr firimituri de paine alba

Mod de preparare
Injumatateste ceapa si infige cuisoarele in fiecare. Pune jumatatile de ceapa in tigaie, cu dafinul, piperul si laptele cremos. Potriveste de sare.
Lasa sa inceapa sa fiarba la foc mic, dupa care indeparteaza de caldura, acopera cu un capac si tine asa, la infuzat, cel putin doua ore.
Dupa ce a expirat timpul, scoate ceapa din compozitie si boabele de piper (ceapa o poti pune inapoi, la final, pentru mai multa savoare).
Amesteca totul cu vreo 110 gr de firimituri proaspete de paine alba si cu 25 gr de unt. Tine vasul la foc mic si invarte in compozitie pentru a se topi untul.
Cam in 15 minute, sosul incepe sa se ingroase. La final poti pune inapoi ceapa. Mentine sosul cald, pana la servire.
Daca nu-l pui imediat pe masa, ci a doua zi, sa spunem, reincalzeste-l si amesteca-l cu 25 gr de unt si 2 linguri de frisca lichida. Serveste sosul de paine intr-un vas incalzit, alaturi de o friptura de curcan la cuptor.



Sfaturi pentru gatit
- indeparteaza coaja de paine. In sos se pune doar miezul transformat in firimituri;
- pentru aroma, mai poti pune crengute de cimbru si nucsoara;
- ai voie sa inlocuiesti frisca lichida cu smantana simpla ori cu mascarpone;
- rezista in congelator pana la o luna, asadar il poti pregati dinainte.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-10-25 Vizualizari: 3122


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit sos de paine, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Musca spaniola
Desi nu este practic un condiment, iar in cele mai multe tari este chiar considerat ca substanta ile...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Linistea este calmul mintii, este pentru spirit ceea ce somnul este pentru corp, hrana si improspatare"
William Penn
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro