Tips & tricks
Sfaturi pentru gatit sos de paine

Sosul de paine este unul dintre cele mai vechi sosuri britanice, datand chiar din Evul Mediu.
In general, e gatit doar de Craciun si servit cu carne de pasare sau curcan prajita ori cu carne de vanat.
Interesant este ca ii poti schimba aroma destul de usor, doar adaugand anumite condimente sau mirodenii.
In bucataria turceasca se pregateste un sos asemanator, adica tot cu firimituri, dar de data aceasta amestecate cu nuci sau alune, si servit cu salata de naut.
Vrei si tu sa faci un sos de paine? Sa stii ca e foarte usor si ai nevoie de putine ingrediente.
In plus, gandeste-te ca nu doar ca servesti intr-un mod mai interesant friptura de pui sau curcan, dar nici nu mai arunci resturile de paine sau de lapte.
Reteta de sos de paine
Ingrediente
o ceapa mare, cuisoare, 8 boabe de piper, 570 ml lapte gras, sare, o frunza de dafin, 25 gr de unt, 110 gr firimituri de paine alba
Mod de preparare
Injumatateste ceapa si infige cuisoarele in fiecare. Pune jumatatile de ceapa in tigaie, cu dafinul, piperul si laptele cremos. Potriveste de sare.
Lasa sa inceapa sa fiarba la foc mic, dupa care indeparteaza de caldura, acopera cu un capac si tine asa, la infuzat, cel putin doua ore.
Dupa ce a expirat timpul, scoate ceapa din compozitie si boabele de piper (ceapa o poti pune inapoi, la final, pentru mai multa savoare).
Amesteca totul cu vreo 110 gr de firimituri proaspete de paine alba si cu 25 gr de unt. Tine vasul la foc mic si invarte in compozitie pentru a se topi untul.
Cam in 15 minute, sosul incepe sa se ingroase. La final poti pune inapoi ceapa. Mentine sosul cald, pana la servire.
Daca nu-l pui imediat pe masa, ci a doua zi, sa spunem, reincalzeste-l si amesteca-l cu 25 gr de unt si 2 linguri de frisca lichida. Serveste sosul de paine intr-un vas incalzit, alaturi de o friptura de curcan la cuptor.

Sfaturi pentru gatit
- indeparteaza coaja de paine. In sos se pune doar miezul transformat in firimituri;
- pentru aroma, mai poti pune crengute de cimbru si nucsoara;
- ai voie sa inlocuiesti frisca lichida cu smantana simpla ori cu mascarpone;
- rezista in congelator pana la o luna, asadar il poti pregati dinainte.
In general, e gatit doar de Craciun si servit cu carne de pasare sau curcan prajita ori cu carne de vanat.
Interesant este ca ii poti schimba aroma destul de usor, doar adaugand anumite condimente sau mirodenii.
In bucataria turceasca se pregateste un sos asemanator, adica tot cu firimituri, dar de data aceasta amestecate cu nuci sau alune, si servit cu salata de naut.
Vrei si tu sa faci un sos de paine? Sa stii ca e foarte usor si ai nevoie de putine ingrediente.
In plus, gandeste-te ca nu doar ca servesti intr-un mod mai interesant friptura de pui sau curcan, dar nici nu mai arunci resturile de paine sau de lapte.
Reteta de sos de paine
Ingrediente
o ceapa mare, cuisoare, 8 boabe de piper, 570 ml lapte gras, sare, o frunza de dafin, 25 gr de unt, 110 gr firimituri de paine alba
Mod de preparare
Injumatateste ceapa si infige cuisoarele in fiecare. Pune jumatatile de ceapa in tigaie, cu dafinul, piperul si laptele cremos. Potriveste de sare.
Lasa sa inceapa sa fiarba la foc mic, dupa care indeparteaza de caldura, acopera cu un capac si tine asa, la infuzat, cel putin doua ore.
Dupa ce a expirat timpul, scoate ceapa din compozitie si boabele de piper (ceapa o poti pune inapoi, la final, pentru mai multa savoare).
Amesteca totul cu vreo 110 gr de firimituri proaspete de paine alba si cu 25 gr de unt. Tine vasul la foc mic si invarte in compozitie pentru a se topi untul.
Cam in 15 minute, sosul incepe sa se ingroase. La final poti pune inapoi ceapa. Mentine sosul cald, pana la servire.
Daca nu-l pui imediat pe masa, ci a doua zi, sa spunem, reincalzeste-l si amesteca-l cu 25 gr de unt si 2 linguri de frisca lichida. Serveste sosul de paine intr-un vas incalzit, alaturi de o friptura de curcan la cuptor.

Sfaturi pentru gatit
- indeparteaza coaja de paine. In sos se pune doar miezul transformat in firimituri;
- pentru aroma, mai poti pune crengute de cimbru si nucsoara;
- ai voie sa inlocuiesti frisca lichida cu smantana simpla ori cu mascarpone;
- rezista in congelator pana la o luna, asadar il poti pregati dinainte.
Te-ar mai putea interesa si:
Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-10-25 Vizualizari: 3216
Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit sos de paine, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Pentru deserturi apelati si la papaia, pepene galben, struguri brumati sau migdale servite cat mai simplu.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
glicemiei'A=0
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta