193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» 10 cocktailuri de Halloween

10 cocktailuri de Halloween

      Trimite pe mail Printeaza
10 cocktailuri de Halloween
Se apropie Halloween-ul. Ce planuri ai? Petreci in oras sau vrei sa organizezi acasa o reuniune cu grupul tau? Eu iti propun varianta a doua.

Nu numai ca va puteti desfasura altfel, dar tu, in calitate de gazda, iti poti servi musafirii numai cu ce le place lor.

Astazi m-am gandit sa-ti sugerez cateva retete de cocktail ideale pentru Halloween.

1. Cocktail sangeriu
Ingrediente: 6 linguri de lichior de portocale rosii, sucul de la 7-8 portocale rosii stoarse.
Mod de preparare: Amesteca ingredientele intr-un bol adanc, apoi baga in frigider pentru cel putin o jumatate de ora. Serveste in pahare mici.

2. Cocktail Martini cu "inimi"
Ingrediente: cuburi de gheata, 4 bucati de sfecla rosie (infipte in betisoare de frigarui), 60 ml vermut sec, 237 ml gin premium.
Mod de preparare: Raceste 4 pahare de Martini in frigider sau umple-le cu niste cuburi de gheata si lasa-le deoparte cam 5 minute. Toarna apoi vermutul, bineinteles in cantitati egale. Roteste usor paharele, ca se umezeasca peretii, apoi goleste-le. Mixeaza puternic ginul cu niste cuburi de gheata intr-un shaker, pana se raceste. Imparte in mod egal in pahare. Orneaza cu betisoarele cu sfecla rosie si serveste imediat.

3. Cocktail "Muscatura lui Dracula"
Ingrediente: o parte lichior / Maraschino, 1 parte Grenadine, 3 parti votca cu vanilie.
Mod de preparare: Cufunda un pahar de Martini in zahar rosu, apoi toarna in el lichiorul si Grenadine, iar la final votca.

4. Cocktail "Sarutul lui Dracula"
Ingrediente: Cola, 30 ml votca cu aroma de cirese negre, 15 ml Grenadine.
Mod de preparare: Toarna intr-un pahar inalt Grenadine, adauga apoi votca, amesteca cu gheata si umple cu Cola.



5. Cocktail Hemingway
Ingrediente: zahar, sirop (230 ml apa + 100 gr zahar, la temperatura medie), 4 felii de grepfrut + 3 grepfruturi rosii, 180 ml votca.
Mod de preparare: Stoarce fructele si imparte sucurile in patru pahare. Adauga in fiecare o cantitate egala de votca. Completeaza cu cantitatea dorita de sirop, ca sa indulcesti bautura, si amesteca bine. Cufunda feliile de grepfrut in zahar si decoreaza paharele.

6. Cocktail Negroni
Ingrediente: gheata, 20 ml Campari, 20 ml gin, 20 ml vermut dulce.
Mod de preparare: Amesteca ingredientele cu gheata intr-un shaker. Filtreaza bautura intr-un pahar de cocktail sau toarna intr-un ulcior mare. Repeta procesul daca nu servesti bautura imediat.

7. Cocktail Bloody Mary balsamic
Ingrediente: 1 lingurita seminte de telina, 1 lingura de piper negru proaspat, 1 lamaie stoarsa, o lime stoarsa, 1 lime feliata, sos iute, 4 bucati de telina (cu tot cu frunze), 1 lingurita de sos Worcestershire, 4 lingurite de otet balsamic, 700 ml cocktail de legume, 230 ml de votca, 3 linguri de hrean ras proaspat.
Mod de preparare: Amesteca, intr-un ulcior mare, semintele de telina cu cocktailul de legume, zeama de lime si lamaie, piperul si cu 2 linguri de hrean. Adauga sosul iute si sosul Worcestershire. Amesteca bine. Acopera si baga in frigider pentru o ora.
Intre timp, umple cu gheata 4 pahare. Pune in fiecare o cantitate egala de votca si umple-le pe trei sferturi cu cocktail din frigider.
Presara peste fiecare lingura de hrean pastrata, adauga cate o bucata de telina, stoarce cate o felie de lime in fiecare, apoi lasa bucatelele de lime in pahare. La final, "ineaca" totul in otetul balsamic. Serveste imediat.



8. Cocktail Red Rooster (non-alcoolic)
Ingrediente: 230 ml votca, 180 ml suc concentrat de portocale, 230 ml cocktail de merisoare.
Mod de preparare: Amesteca toate ingredientele intr-un recipient mare, din plastic. Tine-l cateva ore in frigider, ca sa se ingroase bautura. Serveste in boluri de punch sau pahare de vin.

9. Cocktail Dark Chocolate Martini
Ingrediente: 2 linguri de zahar raw, ciocolata neagra tocata fin, 60 ml lichior de ciocolata, votca, 30 ml espresso rece, ½ lingurita suc de portocale proaspat, coaja rasa de portocale, gheata.
Mod de preparare: Amesteca ciocolata si zaharul intr-o farfurie. Separat, mixeaza intr-un shaker lichiorul de ciocolata cu espresso, votca, sucul si coaja de portocale si cu gheata. Umezeste gura unui pahar de Martini, apoi cufund-o in mixul de zahar si ciocolata. Toarna cocktailul in pahar si decoreaza cu o felie de portocala. Serveste imediat.

10. Cocktail Vampiro
Ingrediente pentru siropul de hibiscus: 450 ml apa, 200 gr zahar, putin ghimbir proaspat (necuratat, dar feliat), cca 60 gr flori de hibiscus uscate.
Ingrediente pentru cocktail: cuburi de gheata, lime feliata fin (pentru decor), 950 ml de tequila alba, 450 ml zeama de lime strecurata, 230 ml lichior de portocale / Triple Sec.
Mod de preparare:
Sirop: Pune florile de hibiscus, zaharul, ghimbirul si apa intr-o tigaie. Lasa sa inceapa sa fiarba si amesteca ocazional. Dupa cateva minute din momentul in care a dat in clocot, ia de pe foc. Dupa 30 de minute strecoara si baga in frigider, ca sa se raceasca de tot.
Cocktail: Amesteca zeama de lime cu tequila, lichiorul de portocale / Triple Sec si cu cca 450 ml din siropul de hibiscus.
Servire: Umple un shaker pe jumatate cu gheata, adauga putin cocktail si agita bine, pana se raceste, apoi strecoara si serveste intr-un pahar decorat cu felii de lime.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-10-25 Vizualizari: 2973


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 10 cocktailuri de Halloween, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Loboda
Loboda
Loboda este o planta de gradina, cunoscuta inca din antichitate cand era folosita alternativ in sala...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Linistea este calmul mintii, este pentru spirit ceea ce somnul este pentru corp, hrana si improspatare"
William Penn
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro