193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi ca sa obtii o cafea tare si buna

Sfaturi ca sa obtii o cafea tare si buna

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi ca sa obtii o cafea tare si buna
Cine nu adora diminetile in care se simte in bucatarie aroma de cafea proaspat facuta?
Uneori, ai impresia ca si mirosul iti trezeste simturile.
Iar daca mai esti si stapan pe arta prepararii cafelei, atunci rasfatul e garantat.

Am auzit de multe ori, prin diverse localuri, cum clientii comandau o cafea tare.
Pana la urma, oricine poate sa prepare o bautura cu aroma si efecte mult mai evidente, dar asta nu inseamna ca e si buna, ca poate fi savurata.

Cum sa faci o cafea si tare, si buna
Pas 1: Alege sortimentul de cafea. Pentru o cafea mai tare, dar fara gust amar, procesul incepe cu prajirea boabelor de cafea. Cu cat e prajita mai mult o boaba de cafea, cu atat va fi mai aromata. Sortimentele Arabica si Columbiana sunt ideale pentru o prajire mai indelungata.

Pas 2: Pune o cantitate mica de boabe de cafea crude si porneste aparatul de prajit. Cu cat e mai proaspata cafeaua, cu atat e mai bine. Poti sa-ti prajesti boabele de cafea si intr-un aparat de facut popcorn, in mai putin de 6 minute. Ar trebui sa le auzi pocnind cam dupa vreo 3 minute. Imediat ce capata culoarea pe care ti-o doresti, pune-le intr-o sita si agita-le, ca sa se raceasca.



Pas 3: Imediat ce s-au racit, macina-le. Ai grija sa nu o transformi in pulbere efectiv, pentru ca din aceasta nu va rezulta o cafea tare. De asemenea, este bine sa nu infierbanti foarte tare boabele de cafea in timpul macinarii, ca sa nu prinda gust amar mai tarziu.

Pas 4: Pune o lingura de cafea macinata in 180-220 ml de apa. Gradual, pe masura ce iti dai seama cum anume iti place bautura, poti creste cantitatea de cafea cu cate o jumatate de lingura. Pentru a elimina gustul usor amarui (daca are), de fiecare data presara in ibric un varf de cutit de sare. Se spune ca aceasta e buna si pentru ca mai tarziu sa nu ai probleme cu aciditatea gastrica.

Bine de stiut
- in magazinele de specialitate gasesti si boabe de cafea crude, numai bune de prajit acasa;
- macina pentru maximum 5 zile, nu mai mult, ca sa-si pastreze aroma;
- cafeaua macinata se depoziteaza intr-un loc intunecos, intr-un borcan de sticla, cu capac bine infiletat, ca sa nu patrunda aerul;
- nu pune cafeaua in frigider;



- daca ai aparat de cafea, foloseste apa filtrata sau imbuteliata. Trebuie sa fie rece;
- in timpul fierberii, apa nu trebuie sa depaseasca 90-95 de grade Celsius;
- serveste cafeaua proaspat facuta intr-o cana calda. Astfel, isi va pastra aroma mai mult timp;
- sunt o multime de lucruri nestiute despre cafea sau mai putin cunoscute.

Credeai ca nu poti face altceva cu o cana de cafea tare decat sa o bei simpla? Ei bine, nu. Daca o amesteci cu inghetata, zahar, extract de vanilie, frisca si lapte, obtii un punch de cafea.

Nu uita! Cea mai buna cafea este cea consumata in maximum 24 de ore de cand a fost prajita si macinata.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-10-28 Vizualizari: 3128


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi ca sa obtii o cafea tare si buna, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Nu uitati sa introduceti si un meniu vegetarian alternativ in meniul final.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Iasomia
Iasomia (Jasminum officinale) este o planta foarte cunoscuta care provine din aria Marii Mediterane ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nu exista dragoste mai sincera decat dragostea pentru mancare"
George Bernard Shaw
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro