193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum sa faci o placinta de mere… intr-un mar

Cum sa faci o placinta de mere… intr-un mar

      Trimite pe mail Printeaza
Cum sa faci o placinta de mere… intr-un mar
Daca tot e sezonul lor, profita! Mergi la piata ca sa cumperi cele mai bune si mai coapte mere. Ti se pare ca toate arata fel, indiferent de sezon? Ei bine, nu.

Spre deosebire de merele din supermarket, care sunt rosii, nu au pete si sunt tari, merele de la tarani au diferite dimensiuni, poate chiar si mici pete, iar prin februarie-martie, sunt zbarcite. Acestea sunt cele mai bune (nu sunt injectate cu nimic).

Acum ca am stabilit ce sa cumperi si ai fost deja la piata, sa trecem la treaba! In functie de pofta ta sau de numarul persoanelor pentru care vrei sa gatesti, stabilesti cate mere iti trebuie.
Uite cantitatile pentru reteta clasica de mar umplut si modul de preparare:

Ingrediente: 4 mere medii, 4 linguri de zahar alb, 2 linguri de faina 550, 1 lingurita de scortisoara, zeama de lamaie, aluat de placinta.

Mod de preparare
Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius. Spala merele sub un jet de apa rece, apoi sterge-le cu prosoape absorbante si pune-le pe un tocator de lemn. Taie-le pe fiecare la un capat, astfel incat sa rezulte un capac, iar prin gaura facuta scobeste-le de miez. Ai grija sa nu atingi coaja.
Foloseste o lingurita mica pentru a scoate aproape toata pulpa fructului. Pe aceasta pune-o deoparte, intr-un bol. Toaca marunt capacelele decupate (indeparteaza in prealabil coaja), apoi amesteca-le cu pulpa. Adauga zaharul, faina si scortisoara. Omogenizeaza.
Umple la loc merele cu aceasta compozitie, cam pe trei sferturi. Decupeaza cercuri din aluat si acopera cu ele merele decupate, ca si cum le-ai pune capac. Asaza cu grija bucatile de aluat pe fructe. Ici-colo, strapunge-le cu un cutit sau o furculita, ca sa iasa aburul in timpul coacerii.
Tine-le in cuptor cam 30-40 de minute sau pana cand se rumenesc. Inainte de a le servi, lasa-le la racit cam 10 minute. Le poti manca simple ori cu scortisoara si zahar pudra.

Bine de stiut
- ca sa scobesti merele, foloseste un set de 4 ustensile de bucatarie din inox;
- crezi ca nu poti separa usor cotorul de pulpa fructului? Atunci utilizeaza un dispozitiv de scobit mere;
- pentru a fi mai interesant, poti decupa aluatul sub forma de frunza, floare, animale;
- la fel de bine poti taia aluatul fasii, ca sa le pui ca la celebra placinta americana;

- ca sa arate si mai bine, foloseste zahar pudra;
- ingrediente optionale: caramel, nuci tocate;
- merele trebuie puse intr-o tava in care ai turnat putina apa in prealabil (lichidul trebuie sa acopere fundul tavii);
- acopera tava de copt cu o folie de aluminiu, iar dupa 20-25 de minute indeparteaz-o. Mai trebuie sa le tii in cuptor maximum 20 de minute.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-11-13 Vizualizari: 1218


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum sa faci o placinta de mere… intr-un mar, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii Jalapeno
Cunoscuti in varianta lor uscata si sub denumirea de ardei iuti chipotle, ardeii Jalapeno sunt origi...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Legile lui Murphy despre mama: Indiferent de cat mananci,niciodata nu esti prea gras, incat mama ta sa nu iti mai dea nimic de mancare"
Edward A. Murphy
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro