193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum se separa albusul de galbenus

Cum se separa albusul de galbenus

      Trimite pe mail Printeaza
Cum se separa albusul de galbenus
Separarea albusului de galbenus pare floare la ureche si chiar asa este, daca stii cum anume sa procedezi.

Am putea spune ca e una din etapele absolut necesare cand vine vorba de prepararea unor sosuri, blaturi, prajituri.
De aceea, intotdeauna sunt binevenite cateva sfaturi.

Cum se separa un ou
1. Metoda clasica

Raceste oul, pentru a micsora riscul ruperii membranei care tine galbenusul. Daca in reteta scrie ca ai nevoie de oua la temperatura camerei, atunci lasa-le deoparte dupa ce le-ai separat.
Crapa ouale si separa-le folosindu-te de coji. In cazul in care nu ai nevoie de toate, pune-le in recipiente mici si eticheteaza-le. Foloseste 500 de etichete adezive pentru asta.

2. Metoda in mana
Spala-te foarte bine pe maini cu apa si sapun, apoi clateste-te si sterge-te cu un prosop. Astfel indepartezi atat bacteriile, cat si urmele de grasime sau ulei de pe maini (doar se stie ca albusul care intra in contact cu grasimi nu mai poate fi batut spuma asa cum trebuie).
Sparge oul in palma si lasa albusul sa se scurge printre degete. Trece galbenusul dintr-o mana in alta pana s-a separat complet de albus.

3. Metoda cu palnia
Pune o strecuratoare cu gauri mai mari sau un separator de galbenus deasupra unui bol. Odata spart oul in palnie, albusul va curge in bol. Daca a mai ramas putin albus, misca usor palnia.

4. Metoda cu sticla de plastic
Ai nevoie de: oua, doua farfurii, un bol, o sticla de plastic (curata si fara capac). Sparge cu grija un ou intr-o farfurie, iar cojile pune-le in cealalta.
Ia sticla si strange-o putin exact deasupra galbenusului, apoi las-o sa revina la forma ei initiala. Va absorbi galbenusul instant. Muta-l in bol.



5. Metoda cu folosirea unui dispozitiv de spart oua cu separator
Pune oul in dispozitiv si apasa pe el usor. Imediat se va sparge si va curge in separatorul montat dedesubt.

Sfaturi
- cumpara oua proaspete, pe cat posibil. Membrana care tine galbenusul se subtiaza pe masura ce trece timpul, asadar cu cat e mai proaspat oul, cu atat galbenusul e mai bine tinut;
- oul proaspat are proteine mai tari, astfel ca albusul va fi mai dens;
- in cazul in care scapi bucatele de coaja, scoate-le cu o lingurita;
- ce poti face cu albusul? O omleta dietetica.

Nu stim sigur cine a fost primul, oul sau gaina, dar inainte de a te apuca de gatit, e bine sa afli cateva lucruri pe care nu le stiai despre oua.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-11-15 Vizualizari: 3192


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum se separa albusul de galbenus, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii iuti Serrano
Ardei iuti Serrano (Capsicum annuum) sunt o specie de ardei iuti originari din Mexic unde se si cult...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curajul e ca iubirea, el vrea drept hrana speranta, nimic nu trebuie sa fie inaccesibil sperantelor, poti spera orice, pentru ca viata insasi e o speranta"
Oscar Wilde
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro