193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit cu avocado

Sfaturi pentru gatit cu avocado

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit cu avocado
Spre deosebire de fructele traditionale (mere, pere, banane), avocado e mai putin comercializat la noi, dar incepe sa "cucereasca" piata datorita gustului pe care il da mancarurilor si faptului ca e o sursa de sanatate.

In avocado gasesti: vitamina E, grasimi mono-nesaturate, potasiu (mai mult decat o banana), antioxidanti, fier, niacina.

Selectie si depozitare
- fructul proaspat e tare ca piatra;
- alege-l pe cel fara pete, zgarieturi si care cantareste pe masura dimensiunii;
- daca agiti fructul si simti cum se misca samburele, lasa-l deoparte, pentru ca nu e bun;
- pulpa unui fruct copt va ceda usor daca apesi cu degetul pe ea;
- intrucat fructele coapte se zgarie foarte usor, indicat este sa le cumperi mai crude si sa le lasi sa se coaca la tine acasa (in maximum 5 zile sunt coapte);
- nu pune fructul necopt in frigider. Odata racit, nu va mai atinge gradul de coacere necesar.



Cum sa pui la copt un avocado
Pune fructul intr-o punga de hartie, de culoare inchisa, si tine-l la temperatura camerei 2-5 zile. Daca pui in punga o banana sau un mar, avocado se va coace mai repede. Dupa ce s-a copt, baga-l in frigider, necuratat. Rezista pana la doua saptamani.

Vrei sa bagi in congelator fructul? Amesteca pulpa a doua avocado cu o lingura de zeama de lamaie, apoi pune-o intr-o cutie inchisa etans. Rezista 3-6 luni, la -17 grade Celsius.

Cum se curata avocado
Taie fructul copt in felii, apoi indeparteaza coaja cu un cutit mai ascutit. Coaja nu trebuie mancata. Daca fructul nu e copt bine, s-ar putea sa-ti ia mai mult timp.

Cum se feliaza si se taie marunt
Infige cutitul in partea mai intunecata a fructului, acolo unde era inainte tulpina si apasa usor, pana ajungi la sambure. Apoi invarte fructul, astfel incat cutitul sa se roteasca in jurul samburelui.
Scoate cutitul si injumatateste fructul. Ai o bucata cu sambure si una fara. Infige cutitul in sambure, invarte-l si scoate-l. Automat va iesi si samburele.
Traseaza cu lama cutitului carouri in jumatatile de fruct, dar ai grija sa nu tai si coaja. Scoate pulpa fructului cu o lingura. Ca sa nu se innegreasca repede, stropeste-o cu putina zeama de lamaie.

Daca trebuie sa pregatesti cu cateva ore in avans un avocado curatat, inveleste bucatile de fruct cu prosoape absorbante de bucatarie (cufundate in zeama de lamaie), apoi cu folie alimentara.

Idei pentru servit avocado
- avocado umplut cu creveti;
- cu ulei de masline si otet balsamic sau vinegreta;
- sos Guacamole;
- salata tricolora (avocado, rosie feliata, o felie de mozzarella, totul stropit cu ulei de masline).





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-11-18 Vizualizari: 3548


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit cu avocado, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Papadia
Papadia (Taraxacum officinale) si-a dobandit un loc binemeritat in traditia culinara gratie grecilor...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Femeia e ca inghetata: daca nu o mananci repede, se topeste"
Bisanne de Soleil
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro