193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum sa reincalzesti o portie de pizza

Cum sa reincalzesti o portie de pizza

      Trimite pe mail Printeaza
Cum sa reincalzesti o portie de pizza
Daca nu ai reusit sa mananci toata pizza pe care ai facut-o sau ai cumparat-o, este foarte important sa stii cum s-o depozitezi si s-o reincalzesti.
O pizza rece nu mai are aceeasi savoare, nu-i asa?

Depozitare
Inevitabil, cand pui pizza in frigider, se va inmuia, din cauza sosului de rosii si a legumelor. Cu cat este mai subtire blatul, cu atat va fi mai moale.
Ca sa eviti asa ceva, tapeteaza o farfurie sau o cutie inchisa etans cu prosoape absorbante de bucatarie, apoi pune feliile de pizza, peste ele alte prosoape, acopera farfuria (cu folie) / cutia (cu capacul) si bag-o in frigider.

Cum reincalzesti pizza
Scoate pizza din frigider sau congelator si las-o sa ajunga la temperatura camerei. Apoi pune in aplicare una din urmatoarele trei metode.

1. Reincalzire in cuptorul aragazului
Incinge cuptorul la 200 grade Celsius. Pune pizza intr-o tava de copt. Vreun ingredient din topping nu mai arata asa bine? Indeparteaza-l si pune altceva (legume proaspete, busuioc, ciuperci, ulei de masline, branza razuita), apoi baga pizza in cuptor.
Dupa 15 minute scoate tava. Indicat e sa verifici din cand in cand preparatul. Ai grija sa nu te frigid cu tava! Mai bine foloseste o spatula in forma de mana.

2. Reincalzire in cuptor electric
Incinge cuptorul la 200 grade Celsius. Pune feliile de pizza in el, pe gratar. Dupa 10 minute scoate-le.



3. Reincalzire in tigaie (ideala pentru pizza inmuiata)
Incinge o tigaie din fonta sau, daca nu ai, una normala. Pune feliile de pizza si acopera cu un capac. Astfel, branza se va topi, iar blatul va redeveni crocant. Dupa aproximativ 5 minute, branza incepe sa faca bule. Ar trebui sa fie gata.
In cazul in care branza s-a topit de tot, dar blatul inca e moale, ia capacul de pe tigaie si mai tine pizza pe foc cateva minute.

Bine de stiut!
- cand pui pizza in frigider, incearca pe cat posibil sa nu stivuiesti feliile. Isi vor pierde si din forma si se vor inmuia si mai tare;
- nu pastra resturile de pizza mai mult de 3-4 zile in frigider;
- cu cat sta mai mult in frigider, cu atat va fi mai moale. Asadar, daca stii ca nu o mananci in urmatoarele zile, mai bine bag-o in congelator. Acolo rezista cateva luni;

- nu pune pizza din frigider / congelator direct in cuptor;
- prin reincalzire, nu numai ca pizza va recapata aroma initiala, dar vei distruge si bacteriile de pe ea;
- reincalzirea la microunde nu este chiar o idee stralucita, intrucat pizza se va inmuia si mai mult.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-11-20 Vizualizari: 2421


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum sa reincalzesti o portie de pizza, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pilaful si piureul se pot prepara si prin fierbere in lapte, suc de portocale sau alte metode inedite.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Musca spaniola
Desi nu este practic un condiment, iar in cele mai multe tari este chiar considerat ca substanta ile...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Adevarurile care raman doar in minte si nu sunt traite practic ne hranesc tot atat de putin ca o mancare ce ramane in camara"
Richard Wurmbrand
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro