193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» 20 de fructe prea putin cunoscute

20 de fructe prea putin cunoscute

      Trimite pe mail Printeaza
20 de fructe prea putin cunoscute
Poate le-ai vazut la televizor sau ai citit despre ele pe internet, dar cu siguranta nu le-ai retinut numele si nici nu ai avut ocazia sa le gusti.
Acestea sunt fructele de care aproape ca nu ai auzit vreodata.

Cel mai adesea, faci cunostinta cu ele doar daca aia sansa sa mergi in excursie in tari precum Malaezia, India, Brazilia sau Paraguay.

Unele sunt cunoscute cu mult inainte de aparitia crestinismului, dar din diverse motive, cel mai adesea fiind vorba de transport si de reticenta la ceva nou, patrund foarte greu pe piata.
Iata cateva dintre cele mai putin intalnite fructe de la noi:

1. Grenadia
Este originar din nordul Americii de Sud si se aseamana cu fructul pasiunii. Pulpa este suculenta, iar semintele sunt acoperite de o pelicula gelatinoasa. Se crede ca este o varianta a fructului pasiunii.



2. Pepene galben de Uzbekistan
Se spune ca este unul dintre cele mai bune soiuri de pepene din lume. Poate fi mancat proaspat, uscat, sub forma de gem. De asemenea, se zice ca este si unul dintre cele mai vechi fructe, in mormantul lui Tutankhamon gasindu-se seminte din acest soi. Din fruct, odinioara se preparau medicamente pentru tratarea impotentei.

3. Mangosteen
Provine din Indonezia, dintr-un arbore tropical tot timpul verde. Gust dulce-slab picant, coaja rosie, pulpa alba, aroma undeva intre piersica si lamaie. Sucul poate fi eficient impotriva alergiilor, dar are si efecte benefice pentru piele.



4. Sweetsop
Este originar din zona tropicala a Americii si din Indiile de Vest si are un gust asemanator cu sarlota. E o sursa excelenta de vitamine (B si C).
5. Palmyra
E similar cu lychee, dar mult mai mare si fara sambure.

6. Jackfruit
Provine din sudul si sud-estul Asiei. E ceva intre mango, mar, banana si ananas. Pentru ca are multi tepi, seamana bine cu un arici. Poate sa cantareasca si 36 de kilograme.

7. Lime spaniola
Arata precum o lime, dar nu este lime. E mai mult lychee. Si nici nu provine din Spania, ci din America Centrala si de Sud.



8. Fructul Noni
Are miros scarbos si gust neplacut. De obicei, e folosit in scopuri medicinale, dar si pentru colorarea materialelor textile in rosu si galben. Creste intr-un copac mic, vesnic verde, in Insulele Pacificului, India, Australia si sud-estul Asiei.

9. Ackee
Este fructul national al statului Jamaica. Creste intr-un copac care poate ajunge la 10 metri inaltime. Trebuie consumat dupa ce a fost gatit, intrucat, in stare cruda, contine hipoglicina, o substanta otravitoare.

10. Lakoocha
Provine de la poalele muntilor Himalaya, iar sezonul lor este intervalul iunie – august. Seamana la gust cu kiwi. Are o aroma placuta, dar neobisnuita. Seamana cumva cu un Jackfruit necopt.



11. Gutuie bengaleza (Wood Apple)
Este un fruct cu gust de struguri fermentati, folosit pentru proprietatile sale medicinale inca din mileniul I i.Hr. Hindusii cred ca fantomele traiesc in copacul care rodeste acest fruct.

12. Mana lui Buddha
Se crede ca provine din China si din India de nord-est. Desi face parte din familia citricelor, nu are pulpa. Ca sa-l poti manca, trebuie sa-i spargi coaja cu un ciocan.

13. Fruct Hala
Copacul de Hala poate sa ajunga pana la 9 metri inaltime, iar coroana sa aiba un diametru de 12 metri. Fiecare frunza este foarte rigida, dar contine seminte aromate.



14. Jabuticaba
Creste pe scoarta copacilor, iar din el se consuma numai sucul, semintele si pielita trebuind aruncate. E originar din Bolivia, Argentina, Brazilia si Paraguay. Poate fi consumat in stare cruda sau sub forma de bauturi si jeleuri.

15. Marul-stea
Spre deosebire de marul clasic, coaja acestuia nu se mananca.
16. Fructul sarpelui
Ca aspect, pulpa alba seamana cu usturoiul curatat, dar la gust difera total. Este usor acidulat si dulce.



17. Ochiul Dragonului (Longan)
Denumirea provine din faptul ca arata precum un glob ocular atunci cand e curatat de coaja. Seamana destul de bine cu lychee. Provine din sudul si sud-estul Asiei. Din acest fruct nu se mananca nici semintele, nici coaja.

18. Sapodilla
Pulpa fructului are consistenta unei pere, dar gustul aduce a gutuie.
19. Feijoa (Guavasteen)
La interior seamana cu o nuca, intrucat e impartit in patru, dar la gust cu o para.



20. Durian
E un fruct exotic cu miros neplacut, fiind interzis consumul in public in anumite regiuni ale Asiei (Malaezia, Thailanda, Singapore). Din el se consuma miezul, iar uneori si samburii (gatiti).





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-11-27 Vizualizari: 5039


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 20 de fructe prea putin cunoscute, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Mesteacanul
Cunoscut din antichitate pentru multiplele sale proprietati benefice sanatatii omului, mesteacanul m...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Uneori e mai bine sa stai cu oile, care tac si-si cauta doar hrana si apa, sau sa stai cu cartile, care povestesc istorii de necrezut numai atunci cand omul vrea sa le asculte. Dar cand vorbesti cu oamenii, spun niste lucruri de nu stii ce sa le raspunzi"
Paulo Coelho
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro