193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit peste prajit

Sfaturi pentru gatit peste prajit

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit peste prajit
Secretul unui peste prajit delicios consta in faptul ca are un continut foarte ridicat de proteine, in schimb nu exceleaza la capitolul grasimi.

Desi pestele este sanatos, daca nu stii cum sa-l gatesti, poti compromite preparatul.

Cand prajesti pestele, conteaza: temperatura, cat de incinsa este tigaia, cat de uscat e pestele, precum si timpul de gatire.

De ce este importanta temperatura?
Ca sa verifici cat de incinsa este o tigaie din otel inoxidabil, picura putina apa in ea. Daca incepe instant sa se evapore, inseamna ca e numai buna pentru sotat sau prajit.

Pestele incepe sa se rumeneasca abia pe la 180 grade Celsius, asadar tigaia trebuie sa aiba macar aceasta temperatura, daca nu una si mai mare, atunci cand pui pestele.
Ca sa nu scada mult temperatura atunci cand pui la prajit, asigura-te ca pestele e scos din frigider cu cel putin un sfert de ora inainte.



De ce ai nevoie de peste uscat?
Daca in reteta scrie ca pestele trebuie clatit, atunci asigura-te ca-l si usuci bine. Cel mai probabil, il vei gati in unt, pentru ca uleiul sau alte grasimi nu se amesteca cu apa. Asigura-te ca ai suficient unt in tigaie.
Cand vezi ca s-a incins, pune pestele, cu pielea in jos (daca are piele). De ce? Pentru ca aceasta se rumeneste si arata bine in farfurie. Bucatarii, in schimb, ne sugereaza sa prajim pestele cu pielea in sus, intrucat sucul interior nu se va scurge atunci cand il vom intoarce.

Cand pui pestele, asigura-te ca se prajeste cum trebuie, ca se aude ca un fel de susur. Dupa 3 minute sau putin mai mult, invarte pestele pe partea cealalta. Daca il invarti usor, inseamna ca era gata de prajit. In schimb, daca inca e prins de tigaie, mai lasa-l cam jumatate de minut, dupa care incearca din nou. E gata in momentul in care devine opac si e tare.
Unele persoane trec pestele prin faina de porumb inainte de a-l praji tocmai pentru a nu se prinde de tigaie. Este bine ca apoi sa-l servesti cu un sos.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-11-29 Vizualizari: 3105


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit peste prajit, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii iuti Serrano
Ardei iuti Serrano (Capsicum annuum) sunt o specie de ardei iuti originari din Mexic unde se si cult...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curcan. O pasare mare, a carei carne, cand este mancata la anumite sarbatori religioase, are proprietatea caracteristica de a atesta pietatea si recunostinta. Intamplator, este o mancare destul de buna"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro