193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru facut pizza fara cuptor

Sfaturi pentru facut pizza fara cuptor

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru facut pizza fara cuptor
Fanii retetelor de pizza sunt, cu siguranta, copiii. Probabil ca si al tau te roaga adesea sa-i cumperi sau sa-i gatesti. Ce faci, insa, daca nu ai mult timp sa stai prin bucatarie?

Poate comanzi o data, de doua ori, dar cam atat, intrucat pizza din comert contine aditivi alimentari si mult sodiu. Cel mai bine e sa pui in practica reteta de pizza fara cuptor.

Varianta 1
Ingrediente:
foi de tortilla, sos de paste, branza mozzarella, oregano, busuioc, Pepperoni.

Mod de preparare
Pune foile de tortilla pe masa. Daca ai posibilitatea, pentru mai multa savoare, cumpara tortilla cu spanac, cu rosii etc. Apoi intinde sosul de paste si pune Pepperoni.
Acopera tortilla cu un strat de mozzarella uniform. Presara condimentele si ierburile aromate preferate.
Pune foile de tortilla in cuptorul cu microunde in jur de un minut, pentru ca branza sa se topeasca.
La fel de bine, poti pregati o pizza mexicana, cu branza Cheddar Jack, coriandru, avocado si rosii.



Varianta 2
Ingrediente:
ulei de masline, 225 gr faina cu agent de crestere
Pentru topping: 1 lingura ulei de masline, 1 ceapa feliata, 3 catei de usturoi zdrobiti, 4 linguri de sos de rosii italian, 50 gr branza cheddar razuita, 250 gr rosii cherry injumatatite, o mana de frunze de busuioc proaspat tocate.

Mod de preparare
Incinge putin ulei si pune in tigaie usturoiul si ceapa. Amesteca din cand in cand. Dupa vreo 5 minute adauga sosul de rosii si rosiile cherry. Fierbe totul la foc mic 5-10 minute. Indeparteaza de caldura apoi, presara busuiocul si condimentele si lasa la racit.
Pune faina intr-un bol. Fa o gaura in mijloc si pune cateva linguri de ulei de masline si 6-7 linguri de apa calda. Omogenizeaza ca sa obtii aluatul. Intinde-l pe masa si subtiaza-l cu un sucitor. Incinge putin ulei intr-o tigaie, pune aluatul, iar apoi capacul.
Dupa 8-10 minute, aluatul va fi rumen. Incinge grillul. Intinde sos de rosii pe aluat, apoi branza si pune pe grill. Este gata cand marginile se rumenesc, iar branza s-a topit.



Varianta 3
Aluatul si toppingul se pregatesc ca de obicei. Pune blatul intr-un vas tapetat cu folie de aluminiu, apoi presara restul de ingrediente. Fixeaza un gratar intr-o oala mai rezistenta si incinge-o in jur de 10 minute. Pune dupa aceea vasul cu pizza pe gratar, acopera oala cu un capac si lasa asa, la foc mediu, 20-25 de minute.
Bine de stiut! In cazul care vrei sa verifici pizza pe parcurs, simplul fapt ca ridici capacul oalei poate sa mareasca timpul de coacere.

De ce sa gatesti pizza fara cuptor?
- cuptorul este stricat sau e ocupat cu alta mancare ce necesita timp indelungat;
- vrei sa faci economie la gaz;
- unele variante iti solicita mai putin timp decat reteta clasica.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-12-04 Vizualizari: 2762


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru facut pizza fara cuptor, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Rosii australiene
Provenind asa cum le spune si numele din Australia, rosiile australiene se dezvolta intr-un climat a...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Foamea-i cel mai bun bucatar"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro