193135987363285

Alimentatie sanatoasa

Home» Sfaturi Culinare» Alimentatie sanatoasa» De ce este bine sa consumam sodiu

De ce este bine sa consumam sodiu

      Trimite pe mail Printeaza
De ce este bine sa consumam sodiu
Sodiul este un electrolit si ion esential, prezent in fluidul extracelular.
Lui i se datoreaza stimularea functiilor cerebrale si protejarea pielii impotriva actiunii radicalilor liberi.

Iata si alte beneficii pentru sanatate ale sodiului:
- are un rol important in contractia muschilor;
- stimuleaza ritmul cardiac, sistemul nervos si absorbtia glucozei;
- ca electrolit, regleaza fluidele din organism (intre el si apa exista o legatura puternica) si ajuta la transmiterea impulsurilor electrice;

- spre deosebire de cazul vitaminelor si mineralelor, caldura nu are nici un efect asupra sodiului. Ba mai mult, acesta poate fi folosit in diverse moduri, fara a-si pierde efectele;
- e o componenta importanta a nervilor;
- suplimentele de sodiu sunt necesare atunci cand: ai insolatie, suferi de insuficienta suprarenala sau cand transpiri abundent;



- sodiul amestecat cu suc de mango crud este bun pentru a preveni insolatiile;
- mentine atentia si imbunatateste functiile cerebrale;
- este un important ingredient al cremelor antirid (contracareaza actiunea radicalilor liberi si ajuta la refacerea pielii);

- elimina din organism excesul de dioxid de carbon;
- mentine echilibrul acid – baza in corp, controland astfel functionarea rinichilor si frecventa urinarii;
- in combinatie cu bicarbonati si cloruri, mentine echilibrul intre ionii pozitivi si cei negativi.



Bine de stiut!
- persoanele cu probleme renale sau cu edem trebuie sa limiteze consumul de sodiu pentru a nu-si agrava starea de sanatate;
- doza zilnica recomandata de sodiu este de 120 mg;
- deficienta de sodiu se manifesta prin: dureri de cap, slabiciune generala, stare de voma, diaree, letargie, pierdere in greutate, scaderea tensiunii arteriale, confuzie, probleme musculare;

- consumul de sodiu in exces duce la: hipertensiune, edem cerebral, dilatarea tesuturilor si nervilor, posibile infectii pulmonare. Daca nu iei nici o masura, se poate ajunge inclusiv la coma;
- surse de sodiu: mere, sare obisnuita, supe de casa, varza, galbenus, banana, morcovi, praf de copt, legume cu frunze, mazare uscata;
- ai grija cu consumul de: muraturi, peste afumat, branza, gustari, carne sarata.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-12-06 Vizualizari: 2467


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul De ce este bine sa consumam sodiu, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Alimentatie sanatoasa Alimentatie sanatoasa pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul, o alternativa efici
Dafinul si sanatatea – De ce e recomandata „planta invingatorilor”
De dafin am auzit cu totii. Gospodinele il folosesc in special atunci cand prepara toba de casa, inaintea sarbatorilor de iarna, si oricand fac diverse tocanite cu cartofi. Despre prima mentiune in ca
Beneficiile cojilor de oua – De ce sa nu le mai arunci niciodata
Destul de putine persoane stiu ca nu doar ouale au multe beneficii pentru sanatatea noastra, ci si coaja lor. De obicei, dupa ce preparam omleta sau le fierbem, aruncam bucatelele de coaja. Uite catev
Sarea roz de Himalaya – Ce beneficii are pentru sanatate
Ai vazut, cu siguranta, sare roz de Himalaya prin supermarketuri si pe la magazinele naturiste. Stii cum arata, dar nu stii ce beneficii are. Ei bine, sunt o multime de motive care ne demonstreaza cat
Migrenele, cauzate de lipsa anumitor vitamine din organism?
Cel mai adesea, punem durerile de cap mai puternice pe seama faptului ca avem o viata agitata, plina de stres. Oare chiar asa sa fie? In general, ne tratam cu medicamente si incercam sa facem fata cat
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Galangal
Galangalul este denumirea generica pentru o specie de plante originare din Asia de S-E folosite pe p...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ospitalitate, virtutea care ne determina sa hranim si sa gazduim anumite persoane care nu au nevoie de hrana si gazduire"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro