193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit carnea de rata

Sfaturi pentru gatit carnea de rata

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit carnea de rata
Carnea de rata are o aroma si un gust mai puternice decat cea de gaina, pentru ca are mai multa grasime. Tocmai de aceea poate fi conservata.

Odinioara, carnea de rata era potrivita de condimente, apoi gatita la foc mic, in grasime proprie. Dupa aceea era pusa intr-un vas de lut si acoperita cu grasime.
Acum se pastreaza asa mai mult carnea de porc prajita.

Bine de stiut
- ca orice alt tip de carne, cea de rata trebuie lasata cateva minute deoparte dupa ce ai terminat-o de gatit. De ce? Pentru a fi patrunsa bine de sucul propriu;
- daca vrei sa o faci la gratar, cu lemn, indicat e sa alegi lemnul de cires. Ii da alta savoare;
- grasimea de rata poate fi folosita pentru prajirea cartofilor sau gatirea altor legume, intrucat are aroma destul de puternica;
- poti servi carnea de rata cu: orez, piure, broccoli, supa, fasole, paste etc.;
- ca sa faci jumari din carne de rata, tai-o in fasii subtiri si prajeste-o pana se face crocanta. E perfecta pentru salate sau piure.

Variante pentru gatit carnea de rata
Varianta 1: Rata intreaga la cuptor
Ingrediente:
o rata intreaga, ulei de masline, apa, piper, sare.
Mod de preparare
Indeparteaza aripile si grasimea in exces. Clateste carnea sub un jet de apa rece, apoi usuc-o si cresteaz-o din loc in loc. Pune rata intr-o tava, cu pieptul in sus, toarna cca 750 ml apa, presara piper si sare si baga in cuptorul incins. Nu acoperi rata. In caz contrar, nu va fi crocanta.
Din 30 in 30 de minute, intoarce carnea in tigaie. Este gata dupa vreo 3 ore. Ca sa vezi cand e gata, foloseste un termometru pentru friptura. Daca indica 75 grade Celsius, atunci o poti scoate. Pune-o pe o farfurie si las-o asa cam 15 minute, dupa care serveste-o.



Varianta 2: Piept de rata in tigaie
Ingrediente:
piept de rata (cu tot cu piele), ulei de masline, piper, sare.
Mod de preparare
Clateste pieptul cu apa rece si usuca-l. Daca l-ai scos din frigider, lasa-l sa ajunga la temperatura camerei. Cresteaza-l din loc in loc si pune-l in ulei incins. E gata pe o parte cam in 3-5 minute, in functie de marime.
Cand il intorci pe partea cealalta, potriveste-l de piper si sare. Inainte de a servi pieptul de pui sau de a-l taia, lasa-l deoparte 5 minute.



Varianta 3:
Ingrediente:
pulpe de rata, piper, sare, 2 cepe tocate, 3 morcovi tocati, 3 tulpini de telina tocate, piper, sare, cca 500 ml supa de pui.
Mod de preparare
Pune pulpele de rata in tigaia incinsa, cu pielea in jos. Presara piper si sare si gateste-le circa 3 minute. Intoarce-le pe partea cealalta si mai gateste-le un minut. Pune-le pe o farfurie, iar grasimea toarn-o intr-un borcan, cu exceptia a 2 linguri.
Incinge restul de grasime ramas in tigaie si soteaza ceapa. Dupa 5 minute pune pulpele, legumele si da la cuptor. Gateste pentru o jumatate de ora, la 175 grade Celsius.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-12-09 Vizualizari: 21971


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit carnea de rata, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Lemn dulce
Lemn dulce
Lemnul dulce este o planta din familia fabaceae, inrudita cu fasolea, ale carei radacini sunt comest...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Legile lui Murphy despre razboi: Poti sa te plangi cat vrei in legatura cu portiile de mancare, dar tine minte, s-ar putea sa fie ultima ta masa, asa ca mai bine bucuta-te de ea"
Edward A. Murphy
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro