193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru facut sarlota

Sfaturi pentru facut sarlota

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru facut sarlota
Iarna e sezonul perfect pentru sarlota. Este dulce, cremoasa, calda!
Cu alte cuvinte, parca ne mai alina gandul ca afara e foarte frig.

Exista 2 tipuri de sarlote: cea tinuta pe foc pana capata o consistenta mai cremoasa si cea gatita la bain-marie.
In cazul primei metode, foloseste forme ramekin . Pune forma ramekin intr-o tava de copt, tapetata cu prosop absorbant. Umple forma cu sarlota, toarna apa clocotinda, ca sa o acopere cam pe jumatate, si da la cuptor.
In cazul celei de-a doua metode, sarlota nu ia contact direct cu caldura, astfel ca se gateste incet si nu are tendinta sa se dezintegreze.

Cum se face o sarlota simpla (la plic)
Ingrediente:
460 ml de lapte, 3 linguri de pudra pentru sarlota, 6-8 linguri de zahar, cam 100 gr de mix de fructe (mere, rodie, banana, papaya, capsuni etc.)

Mod de preparare
Pune laptele la fiert, la foc mediu. Intr-un bol mic amesteca praful de sarlota cu foarte putina apa. Adauga mixul peste laptele clocotind, amestecand incontinuu. Cand laptele incepe sa se ingroase, presara zaharul. Continua cu amestecarea. Cand a ajuns la consistenta dorita, ia sarlota de pe foc si las-o sa se raceasca.
Pune nuci si fructe, apoi bag-o in frigider pentru o jumatate de ora. Pentru a-i da o forma interesanta, toarn-o in forme din silicon pentru prajituri "trandafir" sau chiar in forma din silicon clasica pentru sarlota.



Bine de stiut
- secretul unei sarlote gatite ca la carte consta in folosirea unei tigai mai mari, la foc mediu spre mic;
- ca sa obtii o pasta cremoasa si fara cocoloase, amesteca 2 linguri de pudra de sarlota cu aroma de vanilie cu 3 linguri de lapte cald;
- sarlota poate contine si oua;
- amestecand incontinuu, distribui caldura uniform, iar sarlota nu se infierbanta foarte tare;
- la final, trece-o printr-o sita, ca sa elimini particulele de ou negatite corespunzator;
- decoreaza cu cirese, nuci sau frunze de menta;
- poate fi servita simpla sau cu tort, piscoturi etc.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-12-27 Vizualizari: 2678


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru facut sarlota, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Piper Szechuan
Piperul Szechuan (Sichuan) isi trage numele de la o provincie din China, unde este des utilizat in b...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ce este omul, cand folosinta timpului sau, sunt numai somn si mancare,o vita si nimic mai mult"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro