193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Superstitii la masa de Revelion

Superstitii la masa de Revelion

      Trimite pe mail Printeaza
Superstitii la masa de Revelion
Peste tot in lume, masa de Revelion consta nu doar in retete care mai de care mai interesante, ci si in traditii si superstitii.
In centrul atentiei, cu o asemenea ocazie, sunt prosperitatea, sanatatea si norocul.
In functie de alimentele consumate, vom fi mai mult sau mai putin norocosi. Cel putin asa se crede...

Ce se pune pe masa in SUA
In sud-estul SUA, de pe masa dintre ani nu lipseste fasolea pestrita. De ce tocmai acest sortiment? Se spune ca forma ei duce cu gandul la prosperitate si simbolizeaza banii.
Alte legume aducatoare de noroc:
- linte. Reprezinta norocul si bunastarea financiara;
- varza. Frunzele de varza simbolizeaza bancnotele;
- varza kale. Are culoarea banilor americani;
- varza acra. Locuitorii din Pennsylvania o percep drept aducatoare de bogatie;
- in sud, pe masa se mai pun si turte de malai, tot pentru noroc.



Fructe pentru masa de Revelion
- rodie. Simbolizeaza fertilitatea si abundenta. Totusi, acest lucru poate fi de bine sau de rau. Depinde de la caz la caz;
- citrice. In mandarina, cuvintele "portocala" si "tangerine" suna destul de apropiat cu "bunastare" si "noroc";
- struguri. Ca sa ai un an usor si prosper, mananca 12 boabe de struguri. Locuitorii din Peru considera ca al 13-lea bob e un fel de extra asigurare.
Conform acestei traditii spaniole, cele 12 boabe reprezinta lunile anului. Daca sunt dulci, atunci si lunile aferente vor fi de bun augur.

Nu uita de:
- taitei. Ai grija sa-i mananci intregi, nu rupti (lungimea lor sugereaza durata de viata);
- prajituri in forma de inel sau pregatite in forme rotunde;
- clatite (la francezi);
- gogoasa in forma de inel (la olandezi);
- lasagna (la sicilieni). Aceasta reteta e considerata aducatoare de noroc, atat timp cat nu e pregatita cu macaroane;
- Cotechino con lenticchie. Este o reteta cu specific italian, constand in carnaciori de porc si linte. E simbol al abundentei (datorita grasimii din carne) si al banilor.



Ce nu e bine sa mancam de Revelion
Unele persoane considera ca, in noaptea dintre ani, nu se mananca nimic alb, intrucat aceasta culoare reprezinta moartea. De altfel, este culoarea de doliu in China.
Alte persoane evita retetele pregatite cu carne de pui sau cu carne de la orice alte zburatoare intrucat sugereaza ideea ca norocul "zboara".
La fel, nu se consuma peste intrucat se crede ca, asa cum aluneca el prin apa, asa iti "aluneca" norocul din casa.
Pe de alta parte, puiul intreg e considerat aducator de noroc in timpul Anului Nou Chinezesc, sugerand ideea de unitate, familie si prosperitate.
Se mai spune, de asemenea, ca e bine sa lasam ceva in farfurie, pentru ca, in anul ce vine, sa avem tot timpul de-ale gurii.

Meniul din prima zi a anului
La micul dejun din prima zi a anului, mananca gogosi sau clatite si bea un smoothie de rodie si fructe de padure.
La pranz si la cina, serveste un bufet din:
- friptura de porc / sunca;
- supa de legume cu sunca (linte, varza, fasole pestrita);
- mancare cu taitei;
- varza gatita cu bacon sau bucati de carne de porc;
- salata de citrice (cum ar fi din grepfrut cu avocado);
Desertul trebuie sa fie format dintr-o budinca de orez, cu o migdala in interior, sau dintr-o prajitura de portocale rasturnata.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-12-30 Vizualizari: 3339


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Superstitii la masa de Revelion, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Acaiul
Originand din zona Amazonului, fructele arborelui de acai au facut furori prin lumea civilizata in u...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Femeia e ca inghetata: daca nu o mananci repede, se topeste"
Bisanne de Soleil
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro