193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru facut polenta

Sfaturi pentru facut polenta

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru facut polenta
Polenta este un fel de budinca din malai, originara din nordul Italiei, similara cu mamaliga.
Pana sa ajunga porumbul in Europa, reteta se pregatea din alte produse cu amidon (castane, mei, secara alba, naut).

De ce sa incerci o reteta de polenta? Pentru ca iti trebuie doar trei ingrediente (apa, sare, malai), iar daca nu ai unul din ele prin casa, il poti inlocui. Spre exemplu, in loc de apa rece si sare, poti pune mix de supa si vin alb.
Ca sa faci polenta pentru micul dejun sau pentru desert, foloseste lapte in loc de apa, iar dupa ce s-a racit, prajeste-o in tigaie si serveste-o cu zahar pudra.

Sfaturi de la gospodine
- foloseste faina mai grunjoasa sau special pentru polenta;
- cumpara malai cat mai galben, ca sa arate mai bine;
- important este sa fiarba la foc mic, ca sa nu se arda;
- pentru savoare, inlocuieste apa cu supa de pui (nu cubulete, ci efectiv supa de pui);
- ca sa amesteci in polenta, foloseste o lingura de lemn;
- dupa ce ai luat polenta de pe foc, amestec-o cu 2 linguri de busuioc proaspat sau patrunjel ori cu o lingurita de oregano;
- daca vrei sa o amesteci cu parmezan / cheddar / feta / branza de capra, redu cantitatea de sare;
- micsoreaza la inceput cantitatea de sare, iar inainte de a o lua de pe foc, amestec-o cu 2 linguri de unt sarat / prosciutto / sunca / bacon.



Reteta de polenta
Pune cca 600 ml de apa intr-un vas, la foc mediu spre mare. Daca e malai fin, nu mai grunjos, pune cca 700 ml. Pana incepe sa fiarba, amesteca separat 200 gr de malai grunjos cu o lingurita de sare, adauga 230 ml de apa rece si bate totul cu un tel. Astfel, nu se vor forma cocoloase atunci cand pui faina in apa fierbinte.
Cand incepe sa clocoteasca lichidul, adauga treptat mixul pregatit anterior, amestecand constant pana incepe sa fiarba din nou. Redu focul la mediu spre scazut. In functie de textura dorita, polenta mai trebuie gatita 25-30 de minute.

Desert cu polenta
Pregateste polenta ca de obicei, apoi las-o la racit cam o ora. Cand s-a intarit suficient, bag-o pentru 25 de minute in cuptorul incins la 170 de grade Celsius. Scoate-o pe un gratar, iar dupa 5 minute tai-o cu un cutit ascutit. O poti consuma simpla sau cu zahar pudra.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-01-06 Vizualizari: 4070


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru facut polenta, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Chana dal
Dal este un fel de mancare specific Indiei si zonelor invecinate, care se realizeaza din legume boab...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ce este omul, cand folosinta timpului sau, sunt numai somn si mancare,o vita si nimic mai mult"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro