193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit homar

Sfaturi pentru gatit homar

      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza
Sfaturi pentru gatit homar
Stiai ca... homarul are cea mai dulce carne din topul celor 3 crustacee cel mai des consumate? Inaintea lui sunt crabii si crevetii.

De ce e dulce carnea de homar? Pentru ca are un continut ridicat de glicogen, un polizaharid care e convertit in glucoza.

Sfaturi pentru alegerea celui mai bun homar
- daca daca vrei un homar viu, asigura-te ca, intr-adevar, e viu si vioi. Chiar si asa, nu ai de unde sa stii sigur cat e de proaspat;
- poate fi tinut in acvariu 2-3 saptamani, dar creste mai putin, din cauza spatiului redus in care se misca;
- cand iti alegi un homar, ridica-l putin. Coada ar trebui imediat sa se incolaceasca sub corp. La fel trebuie sa se intample daca tragi de ea;
- odata ce homarul a murit, enzimele din tractul digestiv incep sa descompuna carnea. Asadar, acesta e motivul pentru care trebuie sa fie foarte proaspat;
- cel mai bun homar ca pret il gasesti primavara si vara;
- daca vrei sa-ti cumperi homar gatit, uita-te sa aiba ochi stralucitori, carne ferma, aroma placuta si o coada ondulata. Asta inseamna ca a fost viu atunci cand a fost pus la gatit.

Sfaturi pentru depozitarea homarului
- viu, traieste intr-un acvariu cu apa sarata 3-5 zile;
- dupa ce ai luat un homar viu, baga-l acoperit in frigider si gateste-l in 12-18 ore cel mult;
- nu-l tine la temperatura camerei mai mult de 30 de minute;
- nu pune niciodata un homar viu in apa proaspata;
- homarul gatit se tine in frigider si trebuie consumat in cel mult doua zile;
- ca sa ingheti un homar, pune-l intr-o punga de plastic, scoate pe cat posibil tot aerul din ea, sigileaz-o si bag-o in congelator;
- ideal este sa congelezi homarul in apa sarata (cca 230 ml lichid + 1 lingurita de sare);
- homarul congelat trebuie mancat cam intr-o luna.

Sfaturi de la gospodine
- carnea de pe clestele mai mic este mai moale, mai dulce si mai suculenta. In schimb, cea de pe clestele mai mare, nu; - nu indeparta elasticul de pe clestii homarului pana cand acesta nu e mort. In caz contrar, posibil sa-ti prinda si raneasca degetele;
- daca vrei sa folosesti homar gatit congelat, nu-l dezgheta, pentru ca isi va pierde din savoare. Pune-l in mancare la final si tine-l asa pana se incalzeste suficient;
- nu arunca apa in care a fiert homarul. Intrucat e aromata, o poti folosi drept baza pentru supe;
- cu cat sta mai mult in congelator, cu atat se diminueaza gustul dulce;
- daca e gatit mai mult timp decat trebuie, carnea se intareste (exact ca la creveti). Asadar, imediat ce culoarea devine opaca, homarul trebuie indepartat de foc.



Cum sa omori homarul
Dovezile stiintifice au aratat ca homarul nu are sistem nervos central sau scoarta cerebrala, deci nu simte durerea. Si totusi, multe persoane prefera sa omoare homarul inainte de a-l gati.
Metoda 1: baga-l in congelator cu o ora inainte de a-l face mancare.
Metoda 2: strapunge-l cu un cutit ascutit, chiar in spatele ochilor, si trage in jos.
Metoda 3: pune-l intr-o oala cu apa rece si lasa-l sa inceapa sa fiarba.

Cum se fierbe homarul?
Poti pune homarul in apa rece, dar abia cand incepe sa fiarba poti cronometra. Asigura-te ca oala e suficient de mare, pentru ca homarul sa se cufunde. Dupa ce a fiert, strapunge-i capul pentru a iesi toata apa din el.

Cum faci diferenta intre femela si mascul?
- mustatile masculului sunt aspre, iar coada e mai lata;
- mustatile femelei sunt mai moi.

Incearca un delicios homar la cuptor.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-01-08 Vizualizari: 10315


      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza


Adauga comentariu articol - coolinaria.roAdauga un comentariu
Nume*
E-mail*(Nu va fi publicat)
Caractere disponibile 500 .
Cod de verificare*


Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit homar, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Seminte de Nigella
Nigella este o familie de plante originare din Europa de Sud, nordul Africii si Asia de S-E, iar fru...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Cu bucataria plina saracia e vecina"
Proverbe si zicatori
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro



DESCOPERA BRANDURILE NOASTRE
Branduri Dazoot Software
Branduri Dazoot Software
decorix.ro - Decorix egirl.ro - Revista online de lifestyle feminin shopaholic.ro -  Moda, calatorii, shopping, lifestyle manualeauto.ro - Manuale Auto newspad.ro - Ultimele stiri online Brico Mall Newsman coolinaria.ro - Retete culinare online, sfaturi culinare savuros.com - Cele mai savuroase retete lookbook.ro - LookBook mercatino.ro dazoot.ro - Dazoot Software cascada.ro - Vila Cascada