193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru facut taitei de casa

Sfaturi pentru facut taitei de casa

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru facut taitei de casa
Cel mai bun bors se face cu carne de la tara si cu taitei de casa. Cand ingredientele sunt din curtea ta, stii ca mananci fara aditivi alimentari.

Rezerva-ti o jumatate de ora intr-o sambata si pregateste-ti o portie de taitei. Mai mult ca sigur, ingredientele deja le ai prin bucatarie.
Uite cateva lucruri despre taiteii de casa:

Bine de stiut
- la inceput, cand amesteci faina cu ouale, ti se va parea ca nu se omogenizeaza;
- grosimea foii de aluat depinde de fiecare. Taiteii pot fi foarte subtiri sau mai grosi;
- taiteii de casa pot fi folositi imediat (in supe si ciorbe) sau pusi la uscat si utilizati mai tarziu;
- nu pune taiteii in frigider, pentru ca nu se vor usca. Daca, totusi, nu ai alt loc pentru ei, lasa-i 2 ore sa se usuce intr-un loc in care aerul circula destul de mult, apoi baga-i intr-o punga, sigileaz-o si pune-o in frigider;

- depozitati intr-o punga inchisa ermetic, la temperatura camerei, sunt numai buni de folosit dupa 2-3 saptamani;
- timpul de gatire al taiteilor variaza in functie de grosimea lor;
- ca sa-i bagi in congelator, usuca-i cel putin o ora, dupa care pune-i intr-o punga sau cutie. Astfel rezista pana la 8 luni;
- ca sa le dai alt gust, mai pune maghiran, tarhon, salvie.



Reteta de taitei de casa
Ingrediente:
2 oua mari, 1/2 lingurita sare de mare, o lingura de ulei vegetal sau ulei de masline, 250 gr faina, 125 ml apa
Mod de preparare
Bate ouale spuma. Pune faina intr-un bol, fa o gaura in mijloc si pune ouale, sarea, uleiul si apa. Amesteca bine, apoi framanta aluatul cu mainile. Glutenul care se dezvolta in timpul framantatului ofera taiteilor textura pufoasa, dar consistenta.
Odata format si omogenizat, pune-l pe masa infainata. Framanta-l si acolo cam 5-10 minute, pana cand se intareste, dar e pufos, totusi. Asta depinde de faina, umiditate si puterea si viteza cu care framanti. Acopera-l cu o folie alimentara si da-l la rece cel putin 30 de minute sau lasa-l peste noapte. Astfel, particulele de gluten se "odihnesc" si nu se vor desface a doua zi.
Taie aluatul in parti egale. Trece cu sucitorul peste fiecare, ca sa obtii o foaie nu foarte groasa. Cu ajutorul unui cutit mai ascutit, taie-l fasii. Dimensiunea si lungimea le stabilesti tot tu. Pune taiteii pe un gratar, sa se usuce, intr-un loc care permite circulatia aerului.

Iar dupa ce ti-ai facut o rezerva de taitei de casa, este imposibil sa nu incerci si o reteta in care sa-i incluzi. Pentru ca, dupa mesele copioase de sarbatori, nu prea merg mancarurile cu carne, iti recomand varza cu taitei de casa.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-01-13 Vizualizari: 2443


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru facut taitei de casa, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Maioneza
Maioneza este un condiment obtinut din ulei vegetal, galbenus de ou si otet sau zeama de lamaie. Are...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ce este omul, cand folosinta timpului sau, sunt numai somn si mancare,o vita si nimic mai mult"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro