193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi ...» Tips & t...» Sfaturi pentru incepatori: prepararea unui cozonac pufos...

Sfaturi pentru incepatori: prepararea unui cozonac pufos

      Trimite pe mail Comenteaza (1) Printeaza
Sfaturi pentru incepatori: prepararea unui cozonac pufos
Ce ar insemna Pastele sau Craciunul fara mirosul de cozonac cald si aromat in casa ? Daca nu ai mai facut pana acum un cozonac iti prezint o serie de sfaturi pe care e bine sa le respecti daca vrei sa prepari un cozonac pufos:
In bucatarie trebuie sa fie foarte cald si sa nu fie deloc curent Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei (in afara de lapte). Le poti scoate din frigider chiar cu o seara inainte.

Nu opari drojdia! Lichidele trebuie sa fie calde, dar nu fierbinti. Nu pune prea multa faina; adauga cate putina si framanta bine de fiecare data. Aluatul trebuie sa fie un pic lipicios la pipait si elastic, dar sa nu se lipeasca de vas sau de maini. Ca sa obtii un rezultat foarte bun trebuie sa framanti aluatul foarte bine, timp de 30 de minute. Se spune ca pentru fiecare kg de faina ar trebui sa framantati 30 de minute.

Lasa aluatul in castronul in care l-ai framantat, il acoperi cu un prosopel curat si il pui la dospit intr-un loc caldut. Il lasi la dospit timp de 1 ora.

O regula de aur a gospodinelor spune ca usa cuptorului nu se deschide sub nici o forma in primele 15 minute de coacere a unui aluat. Altfel, cozonacul va "da inapoi" si toata munca depusa va fi zadarnica. Cozonacul se coace la foc mic, timp de o ora. Cand e copt, se dezlipeste de peretii tavii.

Pentru a obtine un cozonac lucios trebuie sa preparam un simplu sirop de zahar (apa si zahar tos) si sa ungem cozonacul cu acesta, imediat ce-l scoatem din cuptor.

Cozonacii copti ies mai usor din forme daca, dupa ce sunt scosi din cuptor, se pun cateva clipe pe un stergar inmuiat in apa rece.

Ca sa ramana pufos si imbietor, cozonacul trebuie lasat sa se raceasca bine, dupa care se pastreaza intr-un saculet de panza de bumbac dar nu "in picioare", ci "pe o parte". Dupa taiere poate fi invelit in folie de aluminiu.

Foarte important este sa te apuci de treaba de dimineata pentru a lasa aluatul sa dospeasca bine.





Postat de Simona Stefanuca pe data de 2009-05-29 Vizualizari: 19062


      Trimite pe mail Comenteaza (1) Printeaza


Adauga comentariu articol - coolinaria.roAdauga un comentariu
Nume*
E-mail*(Nu va fi publicat)
Caractere disponibile 500 .
Cod de verificare*

spera
2010-03-31 11:34:04
o paere buna

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru incepatori: prepararea unui cozonac pufos, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Sfaturi pentru facut iaurt grecesc acasa
Iaurtul grecesc se pregateste de sute de ani, iar reteta traditionala presupune utilizarea fie a laptelui de vaca, fie a celui de oaie. Nutritionistii si doctorii ni-l recomanda intrucat are multe pro
Sfaturi pentru facut pasca
Desertul nostru preferat de Paste este, cu siguranta, pasca. Nu am uitat de cozonac, fiti pe pace, dar pe acesta il putem pregati in orice perioada a anului. In schimb, pasca se coace doar de la Paste
Sfaturi pentru gatit carnea de pui
Carnea de pui, spre deosebire de alte sortimente, poate fi gatita in mai multe feluri, motiv pentru care e preferata de cei mai multi dintre noi. De Craciun, de Paste, de ziua cuiva etc., pe masa pute
Sfaturi pentru facut friptura de curcan
Este adevarat ca de Paste trebuie sa gatim carne de miel, dar doctorii si nutritionistii ne recomanda sa consumam carne mai slaba, cum ar fi cea de curcan. Vrei sa incerci si tu anul acesta? Uite ce a
Sfaturi pentru facut iepurasi de ciocolata
Iepurasii de ciocolata nu trebuie sa lipseasca deloc de pe masa de Paste. Pe cat de usor sunt de facut, pe atat de repede dispar din farfurie! In preajma sarbatorii pascale, se gaseste o varietate lar
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Cuburile de gheata vor fi mai limpezi daca folositi apa fiarta.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii iuti Serrano
Ardei iuti Serrano (Capsicum annuum) sunt o specie de ardei iuti originari din Mexic unde se si cult...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Omul trebuie sa manance pentru a trai, nu sa traiasca pentru a manca"
Benjamin Franklin
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro


Statistici T5

DESCOPERA BRANDURILE NOASTRE
Branduri Dazoot Software
Branduri Dazoot Software
decorix.ro - Decorix egirl.ro - Revista online de lifestyle feminin shopaholic.ro -  Moda, calatorii, shopping, lifestyle manualeauto.ro - Manuale Auto newspad.ro - Ultimele stiri online Brico Mall Newsman coolinaria.ro - Retete culinare online, sfaturi culinare savuros.com - Cele mai savuroase retete lookbook.ro - LookBook mercatino.ro dazoot.ro - Dazoot Software cascada.ro - Vila Cascada