193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi ...» Tips & t...» Cum se face pandispanul? Trucuri de pus in practica...

Cum se face pandispanul? Trucuri de pus in practica

      Trimite pe mail Printeaza
Cum se face pandispanul? Trucuri de pus in practica
Pandispanul este unul dintre cele mai usoare deserturi de facut. Ba si intr-un timp destul de scurt.

Pentru reteta ai nevoie de: 8 oua separate, 190 gr zahar, 95 gr faina, 55 gr amidon de porumb, 45 gr unt topit, extract de vanilie.
Nu ai facut niciodata pandispan? Uite cat de usor il poti prepara:

Pas 1: Incinge cuptorul la 180 grade Celsius.
Pas 2: Mixeaza galbenusurile ca sa obtii o compozitie cremoasa. Dupa vreun minut, adauga 2 linguri de zahar. Continua sa le amesteci cu ajutorul unui mixer. Cand totul capata o textura consistenta si si-a dublat volumul, transfera totul intr-un castron.

Pas 3: Spala bolul mixerului si bate spuma albusurile. Este foarte important ca acestea sa nu fie expuse la nici un fel de grasime. In caz contrar, nu se vor transforma in spuma asa cum trebuie. Cand incep sa devina mai pufoase, adauga treptat zaharul ramas si extractul de vanilie. Compozitia e gata in momentul in care nu se desprinde de pe paletele mixerului, desi nu e chiar solida.



Pas 4: Pune galbenusurile peste albusuri si omogenizeaza cu o spatula. Ai grija sa nu amesteci mai mult decat trebuie.
Pas 5: Amesteca amidonul de porumb cu faina intr-o sita, dupa care pune totul peste oua. Omogenizeaza. Astfel, pandispanul tau va fi pufos si usor aerat. Incorporeaza si untul.
Pas 6: Compozitia obtinuta pune-o intr-o tava usor gresata si da-o la cuptor pentru 30 de minute. Inainte de aceasta insa, agita usor tava. De ce? In acest fel, elimini golurile de aer din mix.

Pas 7: Dupa aproximativ o jumatate de ora verifica sa vezi daca s-a copt. Cum? Facand testul scobitorii.
Pas 8: Scoate pandispanul din cuptor, dar lasa-l sa se raceasca in tava. Apoi baga un cutit ascutit intre el si tava, ca sa-l desprinzi mai usor.

Aceasta este reteta de baza. Daca vrei ceva si mai bun, pregateste-ti un pandispan cu pere sau un pandispan cu visine (asta daca fie le cumperi congelate, fie ti-ai facut rezerve asta-vara).
De asemenea, poti face si un tort. Prepara pandispanul dupa reteta clasica, apoi imparte-l (cu ajutorul unui fir de taiat blatul) si umple-l cu diverse creme. Pentru topping pot folosi fructe de tot felul, inclusiv glazurate, ciocolata alba / neagra rasa, nuci etc.

Bine de stiut
- faina trebuie sa fie cernuta pentru ca pandispanul sa fie cat mai pufos;
- in momentul in care le separi, ouale trebuie sa fie la temperatura camerei;
- cuptorul nu se deschide absolut deloc in timpul coacerii. In caz contrar, tot ce e posibil ca pandispanul sa piarda din volum.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-01-15 Vizualizari: 3984


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum se face pandispanul? Trucuri de pus in practica, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
La masa oferiti alternativ cosuri cu paine alba, dar si paine integrala/de secara.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Hrisca
Asemanandu-se ca forma cu graul, hrisca este in realitate o pseudo-cereala cu proprietati nutritive ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ce este omul, cand folosinta timpului sau, sunt numai somn si mancare,o vita si nimic mai mult"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro