193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Mancaruri traditionale din lume

Mancaruri traditionale din lume

      Trimite pe mail Printeaza
Mancaruri traditionale din lume
Indiferent despre ce calendar este vorba, la un moment dat, oricine de pe glob ia parte la o sarbatoare, festival, o zi mai importanta. Si asta nu doar prin pregatirea locuintei, sa spunem, ori a sufletului, ci si prin prepararea anumitor mancaruri.

Iata cateva dintre cele mai cunoscute mancaruri traditionale de pe glob:

1. Latke
Numita si "Festivalul Luminilor", Hanukka este o sarbatoare evreiasca prin care se celebreaza un document din Vechiul Testament. Cu aceasta ocazie, multe preparate sunt prajite in ulei, cum ar fi Latke (prajitura de cartofi, servita cu topping dulce ori cu sos de mere).



2. Sufganiyot
Este un desert prajit, cu umplutura de jeleu, popular de Hanukka atat in Israel, cat si in comunitatile evreiesti din lume. La fel, se prajeste in ulei.

3. Placinta cu carne tocata
E gatita cam din secolul al XIII-lea in Anglia, in preajma Craciunului. Dupa ce au ajuns condimentele exotice (scortisoara, nucsoara) pe taramurile englezesti, placintele au inceput sa fie umplute si cu fructe uscate. Forma si tipul lor s-au schimbat de-a lungul timpului, dar reteta cu carne tocat inca mai este gatita.



4. Sarbatoarea celor 7 Pesti
E specifica Siciliei si sudului Italiei. In mod traditional, romano-catolicii postesc in Ajunul Craciunului, astfel ca o masa cu sapte feluri de mancare cu peste / fructe de mare este un adevarat rasfat. Bineinteles, pestele este prajit in ulei, nu in unt, intrucat pana efectiv de Craciun ei nu consuma produse de origine animala.

5. Buche de Noel (Franta)
Este varianta frantuzeasca a buturugii, o rulada de ciocolata in esenta. In Franta, se serveste in mod traditional in Ajunul Craciunului, dar reteta este raspandita peste tot in lume.



6. Melomakarona (Grecia)
Este un desert pregatit cu miere de albine si nuci, servit ca mic dejun in prima zi de Craciun.

7. Babka (Polonia)
Se serveste tot de Craciun, fiind un sortiment de paine dulce. Se pregateste cu miere de albine si seminte de mac.

8. Chifle cu sofran
Sunt gatite in multe tari nordice, pentru a marca Ziua Sf. Lucia. Conform traditiei, fiica cea mai mare se imbraca intr-o rochie alba, cu esarfa rosie, iar pe cap isi pune o coronita cu lumanarele, dupa care isi trezeste parintii cu o ceasca de cafea fierbinte si chifle cu sofran.

9. Kutia (Ucraina)
Este un preparat facut din nuci, grau, seminte de mac si miere, servit in apropierea sarbatorilor de iarna. Poti sa o mananci abia in momentul in care apare prima stea pe cerul noptii.



10. Weid ul-Fitr
Marcheaza sfarsitul Ramadanului. In mod traditional, musulmanii mananca aluat de foietaj si curmale la micul dejun deoarece se crede ca Mohamed a pus capat postului cu o curmala.
Tot de Ramadan se prepara si biryanis (simbolizeaza abundenta, fiind pregatita cu carne, fructe dulci si nuci).





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-01-29 Vizualizari: 5318


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Mancaruri traditionale din lume, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Cubebul
Cubebul este o specie foarte rara de piper, cu un gust relativ apropiat de al piperului, dar ceva ma...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Orice om sanatos poate rezista fara mancare doua zile - dar nu si fara poezie"
Charles Baudelaire
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro