193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum se face mancarica de pui cu cartofi

Cum se face mancarica de pui cu cartofi

      Trimite pe mail Printeaza
Cum se face mancarica de pui cu cartofi
Ce-ai zice sa gatesti astazi una din retetele pe care si bunica le prepara? Este ideala pentru serile in care ajungi acasa de la munca si nu mai ai nimic prin frigider.
Pui ce trebuie in oala, pe aragaz, apoi iti vezi de treaba prin casa. Nici nu-ti dai seama cand trece o ora si mancarea e gata.

Reteta
Ingrediente:
carne de pui, o ceapa mai mare, un morcov, 5-6 linguri de ulei de masline sau vegetal, 500 gr cartofi, bulion, piper, sare, patrunjel proaspat tocat.

Varianta 1 de mancarica
Mod de preparare
: Incinge uleiul si soteaza ceapa in el vreo 5 minute. Cand incepe sa devina translucida (ai grija sa nu o arzi!), pune carnea de pui si toarna apa cat sa o acopere. Aseaza un capac pe oala. Lasa carnea sa fiarba la foc potrivit spre mic. Daca e necesar, ia spuma de deasupra. Cand e fiarta mai bine de jumatate, pune in oala si cartofii taiati cubulete. Cu 5 minute inainte de final, adauga 2 linguri de bulion si potriveste de piper si sare. Dupa cateva clocote opreste focul si presara patrunjel proaspat tocat.
Mancarica de cartofi cu carne de pui se poate servi cu polenta si muraturi.

Varianta 2 de mancarica
In loc sa sotezi ceapa, pune carnea in tigaie si frige-o. Dupa ce termini, scoate-o pe o farfurie, iar in grasimea ramasa rumeneste o ceapa si un morcov. Apoi adauga bulion si opreste focul. Pune carnea intr-o oala, toarna apa cat sa o acoperi, adauga o frunza de dafin si las-o sa fiarba la foc mic. Cand e aproape gata, incorporeaza cuburile de cartofi. Cu vreo 25 de minute inainte de a opri focul, pune legumele calite (ceapa si morcovul). Dupa ce aproape au fiert, potriveste de piper si sare si ingroasa mancarica cu un mix de 2 linguri de faina si jumatate de cana de apa. Lasa sa dea un clocot la foc mic, in jur de 5 minute, stinge focul, presara patrunjel si serveste.



Sfaturi pentru gatit
- pe cat posibil, pregateste reteta cu carne de pui de tara. E mult mai gustoasa;
- in loc de carne de pui poti pregati reteta si cu carne de porc;
- nu este nevoie sa dezosezi carnea ori sa indepartezi pielita;
- daca doresti, in loc de sare, pune delikat;
- adauga bulionul cu grija si amesteca in oala cu o lingura de lemn;
- pentru aroma, adauga si putina telina, rosii, ardei gras.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-01-31 Vizualizari: 1174


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum se face mancarica de pui cu cartofi, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Herbes de Provence
Originare din Franta, asa cum ne indica si denumirea lor, Herbes de Provence sunt un amestec util de...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Adevarurile care raman doar in minte si nu sunt traite practic ne hranesc tot atat de putin ca o mancare ce ramane in camara"
Richard Wurmbrand
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro