193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit in stil indian

Sfaturi pentru gatit in stil indian

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit in stil indian
Haideti sa gatim mai picant in Luna Iubirii si cu ingrediente afrodisiace.
Intr-adevar, cu totii avem nevoie de un ghid pentru mancare indiana, dar am putea incerca retete mai usoare.
Iata cateva lucruri care cred ca iti vor fi de folos.

Taiere si curatare
- spala legumele inainte de a le curata sau taia;
- curata cat mai fin legumele pentru a pastra vitamine si minerale;
- cufunda vinetele si cartofii in apa dupa ce le tai, ca sa eviti decolorarea;
- daca fierbi legume, nu arunca lichidul. Il poti folosi pentru sosuri;
- pastreaza frunzele de coriandru intr-o punga, in frigider, ca sa le ai proaspete mai mult timp;
- pune migdalele in apa clocotinda timp de 10 minute, ca sa le cureti mai usor;
- inainte de a pune fructele si legume in frigider, inveleste-le in hartie de ziar;
- inainte de a toca fructele uscate, tine-le o ora in frigider, apoi marunteste-le cu un cutit tinut in apa fierbinte.



Sfaturi pentru prajire
- incinge uleiul uniform inainte de a pune legumele, condimentele si ierburile aromate;
- ierburile aromatice sunt gata in momentul in care isi schimba culoarea;
- cand folosesti nuca de cocos pentru Masala, nu o praji mult timp;
- inainte de a gati cu ulei din seminte de mustar, lasa-l sa ajunga in punctul de ardere;
- daca pregatesti Tikki (reteta de cartofi la cuptor, cu condimente si pasta de ghimbir), intotdeauna fierbe-i inainte si raceste-i. In acest fel nu se vor transforma in piure;
- cand rumenesti carnea in grasime, foloseste o tigaie mare si adanca. Vei praji mai repede si fara sa stropesti primprejur;
- inainte sa pui baconul la prajit, presara putina sare in tigaie, ca sa nu sara dupa aceea grasimile din tigaie.



Sfaturi pentru facut sosuri
- pregateste Masala la flacara redusa, ca sa-si pastreze culoarea si gustul;
- pune putin zahar caramelizat in sos ca sa fie mai gustos;
- cand nu e sezonul rosiilor, pune in sosuri ketchup de rosii;
- foloseste intotdeauna tomate rosii, pentru ca sosul sa-si pastreze culoarea;
- in loc de ulei foloseste unt ghee. Da aroma mai buna;
- daca pui usturoi si ghimbir in mixuri de curry, proportia e: 60% usturoi, 40% ghimbir.

Sfaturi pentru gatit propriu-zis
- intotdeauna pune apa fierbinte in sos, ca sa aiba gust si mai bun;
- evita arderea blaturilor prin folositea vaselor grele;
- laptele batut se pune intotdeauna treptat in Masala;
- inainte de a macina boabele de mac, impreuna cu alte ingrediente, hidrateaza-le 10-15 minute, in apa fierbinte;
- cartofii tinuti in apa sarata, timp de 20 de minute, se vor gati mai repede la cuptor.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-02-05 Vizualizari: 1392


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit in stil indian, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
La masa oferiti alternativ cosuri cu paine alba, dar si paine integrala/de secara.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Cubebul
Cubebul este o specie foarte rara de piper, cu un gust relativ apropiat de al piperului, dar ceva ma...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"La mancare lup si la treaba iepure"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro